Θεοχάρης: Θέλουμε να ανοίξουμε και να το κάνουμε με ασφάλεια

Θεοχάρης: Θέλουμε να ανοίξουμε και να το κάνουμε με ασφάλεια

Ο υπ. Τουρισμού βρέθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία με αφορμή την επανεκκίνηση των πτήσεων

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης με αφορμή την επανεκκίνηση των διεθνών πτήσεων. «Είναι μεγάλη μας χαρά που ήρθαμε εδώ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να δούμε πώς πάει η πρώτη μέρα ανοίγματος των συνόρων μας», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είχα την ευκαιρία να δω ότι τα πράγματα πάνε καλά και στην Αθήνα όπως και εδώ. Είχαμε την πρώτη πτήση, περιμένουμε τη δεύτερη, είχαμε και κάποιες ιδιωτικές, όλα τα πράγματα αντιμετωπίζονται».

Αναφερόμενος στην πρώτη πτήση που έφθασε από Μόναχο νωρίτερα, ο υπουργός είπε ότι «η διαδικασία ελέγχου ολοκληρώθηκε γρήγορα. Χρειάστηκε περίπου μια ώρα για περισσότερους από 150 ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα οργανωτικά να αντιμετωπίσουμε τις ροές των αεροπλάνων. Γίνονται φυσικά οι αναγκαίες προσαρμογές. Δουλεύουν όλοι οι άνθρωποι εντατικά, τόσο του αεροδρομίου, όσο και της Πολιτικής Προστασίας και τους ευχαριστώ για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν και αυτοί και όσοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, όχι πλέον κατά του κοροναϊού αλλά πια της μάχης για το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού».

Ο κ.Θεοχάρης υπενθύμισε ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «θέλουμε να ανοίξουμε και θέλουμε να το κάνουμε με ασφάλεια». «Είναι μια συνέχεια, αν θέλετε, των αξιών της κυβέρνησης: Αυτό που δείξαμε και στη διάρκεια της κρίσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι και η υγειονομική ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία κρουσμάτων ή καραντίνας αλλά και τους γιατρούς αναφοράς που εκκρεμούν σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι όλα αυτά θα διευθετηθούν τις επόμενες μέρες. Ερωτηθείς για τους ελέγχους στα αεροδρόμια, τόνισε ότι τα τεστ γίνονται όπου χρειάζεται και με τη διαδικασία που ορίζει η πολιτική προστασία. «Η επανεκτίμηση είναι συνεχής. Παρακολουθούμε τα υγειονομικά δεδομένα, παίρνουμε αποφάσεις και κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές με βάση τις οδηγίες των γιατρών», πρόσθεσε ο υπουργός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...