Ξεκινούν τον Μάιο οι πτήσεις της Air France από Παρίσι προς Αθήνα

Ξεκινούν τον Μάιο οι πτήσεις της Air France από Παρίσι προς Αθήνα

Εντός του μήνα Μαΐου αναμένονται να ξεκινήσουν οι πτήσεις της Air France από το Παρίσι προς την Αθήνα, με στόχο την σταδιακή αποκατάσταση και ενίσχυσης της σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, σε πρώτο στάδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, επανέρχεται στις 23 Μαΐου η πτήση από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle προς την Αθήνα, η οποία και θα επαναληφθεί στις 30 Μαΐου. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και για τις εβδομάδες που ακολουθούν, οι πτήσεις θα ενισχύονται σε αριθμό, προσφέροντας σταδιακά περισσότερες κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Air France το πρόγραμμα πτήσεων Παρίσι - Αθήνα - Παρίσι, σε ισχύ από τις 23 Μαΐου 2020, έχει ως εξής:

  • 23 Μαΐου 2020 1 πτήση
  • 30 Μαΐου 2020 1 πτήση
  • Από 1 Ιουνίου 2020: 3 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 8 Ιουνίου 2020: 4 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 15 Ιουνίου 2020: 7 πτήσεις την εβδομάδα
  • Από 22 Ιουνίου 2020: 11 πτήσεις την εβδομάδα

Επιπλέον, από τις 27 Ιουνίου η Air France επαναφέρει την σύνδεση με το Ηράκλειο Κρήτης, που είχε εντάξει τα τελευταία χρόνια στο θερινό της πλάνο, προσφέροντας μία εβδομαδιαία πτήση. Η συγκεκριμένη πτήση θα αναχωρεί επίσης από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η Air France ζητά από τους επιβάτες να φορούν μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Επιπρόσθετα, θα εφαρμόσει σταδιακά θερμομέτρηση (με θερμόμετρα υπερύθρων) κατά την αναχώρηση όλων των πτήσεών της. Παράλληλα, θα εφαρμόζεται η τήρηση αποστάσεων επί του αεροσκάφους, όπου είναι εφικτό ενώ έχουν ενισχυθεί οι καθημερινές διαδικασίες καθαρισμού των αεροσκαφών και έχουν καθιερωθεί ειδικές διαδικασίες για την περιοδική απολύμανση των αεροσκαφών. Τέλος, το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στα αεροσκάφη με τα ειδικά φίλτρα HEPA διασφαλίζει ότι ο αέρας της καμπίνας εναρμονίζεται με τα πρότυπα υγιεινής και ποιότητας.

"Η Air France σε συνεργασία με τις γαλλικές και διεθνείς αρχές προσάρμοσε το προηγούμενο διάστημα το πρόγραμμά της σε πολλές διεθνείς πτήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, η σύνδεση μεταξύ της γαλλικής πρωτεύουσας και της Αθήνας δεν διακόπηκε καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, με στόχο να εξυπηρετηθεί η μετακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Τέλος, η εταιρία ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως σε όλα τα δρομολόγια ενδέχεται να γίνουν αλλαγές εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από την κάθε κυβέρνηση ή/και τις διεθνείς αρχές, γι’ αυτό και οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τις πτήσεις τους στο airfrance.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό