Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία στη Βαυαρία

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργούν τα ξενοδοχεία στη Βαυαρία

Ανοίγουν τέλος του μήνα - Τι θα απαγορευτεί

Το νότιο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας θα ανοίξει και πάλι εν μέρει για το τουρισμό στο τέλος αυτού του μήνα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ, διευκρινίζοντας ότι τα ξενοδοχεία θα επαναλειτουργήσουν για το σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής στις 30 Μαΐου, αλλά με περιορισμούς.

Ο Σέντερ δήλωσε ακόμη πως και τα εστιατόρια θα ανοίξουν από τις 25 Μαΐου σ' αυτό το πλούσιο κρατίδιο, αν και θα τηρούνται μέτρα κοινωνικής απόστασης ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού μεταξύ των πελατών, ενώ θα πρέπει να κλείνουν στις 10 μ.μ.. Επίσης το προσωπικό στην αίθουσα και στην κουζίνα των εστιατορίων θα πρέπει να φορά μάσκες προστασίας.

Πέντε ημέρες αργότερα «θα επιτρέψουμε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και ο τουρισμός για το σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής, την 30η Μαΐου, αλλά χωρίς σάουνες, εγκαταστάσεις σπα ούτε πισίνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Ήρθε η ώρα για ένα συνετό άνοιγμα. Οι επιτυχίες είναι φανερές» στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κοροναϊού, τόνισε ο Σέντερ.