Στα πιο θεαματικά του κόσμου το αεροδρόμιο της Σκιάθου

Στα πιο θεαματικά του κόσμου το αεροδρόμιο της Σκιάθου

Το πλήρως εκσυγχρονισμένο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» για πρώτη φορά υποψήφιο στην κατηγορία

Ένα ελληνικό αεροδρόμιο, αυτό της Σκιάθου, βρίσκεται για πρώτη φορά ανάμεσα στα 74 συνολικά αεροδρόμια στον κόσμο, τα οποία επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία «Θεαματικά Αεροδρόμια 2020» που οργανώνει το PrivateFly.

Τα βραβεία κατατάσσοντας τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου σε έξι γεωγραφικές κατηγορίες, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική & Καραϊβική, την Ασία, την Αφρική και Μέση Ανατολή και την Αυστραλία. Στο σύνολό τους για το 2020 επιλέχθηκαν 74 αεροδρόμια με πολύ διαφορετικά κριτήρια, όπως είναι τοποθεσία τους και αν αυτά βρίσκονται -για παράδειγμα- σε αστικές περιοχές, σε νησιωτικά και παράκτια σημεία ή σε οροσειρές.

Ο κατάλογος με τα συμμετέχοντα αεροδρόμια έχει διαμορφωθεί και με βάση τα πιο δημοφιλή για τους ψηφοφόρους τα προηγούμενα χρόνια. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν το αγαπημένο τους αεροδρόμιο σε κάθε κατηγορία, με το αεροδρόμιο της Σκιάθου να φιγουράρει για πρώτη φορά στην κατηγορία «Θεαματικά Αεροδρόμια» της Ευρώπης, καθώς προσφέρει μερικές από τις πιο θεαματικές από/προσγειώσεις στον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινότητα των plane spotters.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αποκαλείται από τους λάτρεις του είδους ως το «Saint Martin» της Ελλάδας. Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Μπορείτε να ψηφίσετε ηλεκτρονικά σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου έχουν ολοκληρωθεί και περιλαμβάνουν:

1. Επέκταση κατά 2.185 τ.μ. και ανακαίνιση του υπάρχοντος αεροσταθμού
2. Aναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών
3. Κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού
4. 10% αύξηση των σημείων check-in
5. 70% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών
6. Διπλασιασμό των ιμάντων παραλαβής αποσκευών
7. Κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών
8. Εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών
9. Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης οχημάτων