Εξαγοράστηκε το τμήμα της Thomas Cook στη Γερμανία

Εξαγοράστηκε το τμήμα της Thomas Cook στη Γερμανία

Η κατά 50% μέτοχος RT-Reisen απέκτησε το σύνολο των μετοχών

Στην RT-Reisen πέρασε το σύνολο των μετοχών της Thomas Cook Touristik GmbH στη Γερμανία.

Η RT-Reisen κατείχε από το 2003 το 50% των μετοχών της υπό πτώχευση Thomas Cook Touristik GmbH, με τα σήματα των Neckermann Reisen Team και Neckermann Reisen Partner. Πλέον, από την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου η RT-Reisen είναι ο μοναδικός μέτοχος. Μετά την πτώχευση της Thomas Cook οι μετοχές ήταν υπό την διαχείριση της Alpha Reisebüepartner GmbH. Ο διευθύνων σύμβουλος της RTK, Thomas Bösl, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, που προφέρει σταθερότητα στα τουριστικά γραφεία.

Ο διαχειριστής πτώχευσης της Thomas Cook Touristik GmbH, Ottmar Hermann, συμφώνησε στην πώληση, προκειμένου να διατηρηθεί το σημαντικό δίκτυο πωλήσεων των 700 τουριστικών γραφείων. Τις ερχόμενες εβδομάδες, οι νέοι ιδιοκτήτες θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τους συνεργάτες τους, προκειμένου να συζητήσουν τους στόχους τους, αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης. Έχει προγραμματιστεί συνάντηση όλων των εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων της Φρανκφούρτης στις 2 Νοεμβρίου.

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με τη χορήγηση του δανείου των 380 εκατ. ευρώ, που ενέκρνε η ΕΕ, δείχνει ότι η Γερμανία προχωρά με γοργά και σταθερά βήματα για την αναβίωση του Neckermann, που θα πάρει τη θέση σταδιακά τη θέση του Thomas Cook στη γερμανική αγορά.