Το ιστιοφόρο που φέρνει το πρωτοποριακό στο παραδοσιακό

Το ιστιοφόρο που φέρνει το πρωτοποριακό στο παραδοσιακό

Το καινοτόμο σκαρί των 72 μέτρων από γραφένιο και ανθρακόνημα

Παντρεύοντας τις σύγχρονες ανέσεις με τη ρομαντικότητα της ιστιοπλοΐας, το Osseo Sailing Yacht Concept ευαγγελίζεται έναν άλλο τρόπο να κινείσαι με τη βοήθεια του ανέμου.

Το καινοτόμο σκαρί των 72 μέτρων από γραφένιο και ανθρακόνημα το κάνει ιδιαιτέρως ελαφρύ, την ίδια ώρα που του παρέχει και αντοχή στη διάβρωση.

Το ιστιοφόρο στεγάζει με εξαιρετική πολυτέλεια 12 καλεσμένους και φτάνει πολύ μακριά για να μη λείψει τίποτα και σε κανέναν.

Ο υπέροχος σχεδιασμός του Igor Jankovic αντιστάθηκε μάλιστα στις θηριώδεις μηχανές των γιοτ, προτιμώντας τον πατροπαράδοτο άνεμο. Ο οποίος είναι εξάλλου και ο μόνος αναχρονισμός στη συλλογιστική του σέρβου σχεδιαστή, καθώς όλο το άλλο σκάφος είναι ένας μικρός τεχνολογικός θρίαμβος.

Όπως η μέριμνα τόσο για ντιζελοκινητήρες όσο και ηλεκτρικά μοτέρ ως επικουρικά στους αέρηδες. Αλλά και οι υψηλές επιδόσεις του σε όλα, από τεχνικά χαρακτηριστικά μέχρι και επίπεδο τρυφηλότητας.

Μινιμαλιστικό και σοφιστικέ, είναι για την ώρα σε στάδιο project. Αν θα το επιλέξει ο επόμενος κακός του Τζέιμς Μποντ, μέλλει να φανεί.