Το πανέμορφο σπίτι που μας επιστρέφει πίσω στα βασικά

Το πανέμορφο σπίτι που μας επιστρέφει πίσω στα βασικά

Χωρίς να θυσιάζει τίποτα σε επίπεδο άνεσης, μας δείχνει πως πρέπει να είναι ένα σπίτι που έχει το περιβάλλον κατά νου

Σε έναν λόφο καμιά ώρα έξω από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας βρίσκεται μια μικρή κατοικία που υπομένει αγέρωχα τα καιρικά στοιχεία και τα καπρίτσια της φύσης.

Elemental House το λένε και είναι πράγματι αυτό, στοιχειώδες, ένα καταφύγιο από τον ήλιο, τους ανέμους και τη βροχή με όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στη φύση.

Μόλις ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο και ένας ενιαίος χώρος απαρτίζουν τη μικρή ορθογώνια εξοχική κατοικία που έχει κατασκευαστεί από ανακυκλώσιμα υλικά και ξύλο από την περιοχή.

Το ντόπιο ξύλο θα χάσει μάλιστα με τον καιρό το χρώμα του και θα συγχωνευτεί ακόμα περισσότερο στο τοπίο, αποτελώντας ένα αδιαχώριστο όλον.

Το εσωτερικό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία. Ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο με τους μαύρους τοίχους, το γυμνό μπετό και τις στιλπνές επιφάνειές του, το Elemental House ρίχνει όλο το βάρος στη μεγαλοπρεπή θέα που ανοίγεται ολόγυρα.

Χωρίς να θυσιάζει τίποτα σε επίπεδο άνεσης, μας δείχνει πως πρέπει να είναι ένα σπίτι που έχει το περιβάλλον κατά νου.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...