Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης

Εκεί που το δείπνο μετατρέπεται σε μια απόκοσμη υποθαλάσσια εμπειρία

Λέγεται Under Restaurant το λένε, βρίσκεται στη Νορβηγία και είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης, προσφέροντας πολλά περισσότερα από πιάτα με θαλασσινά.

Η τσιμεντένια δομή, που φαίνεται να έχει ανατραπεί στο νερό σαν ναυαγισμένο πλοίο, συνδέεται με την ακτή, προσφέροντας ασφαλή πρόσβαση στους πελάτες.

Μόλις περάσεις πάντως το κατώφλι, ανοίγεται μπροστά σου ένας άλλος κόσμος στα 5,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Σαν να βρίσκεσαι μέσα σε ενυδρείο, εικόνα που εξασφαλίζουν οι μεγάλες τζαμένιες επιφάνειες, όλα εδώ σε αφήνουν αποσβολωμένο. Κι ενώ το φαγητό θα ερχόταν κανονικά σε δεύτερη μοίρα μέσα σε ένα τέτοιο εκπληκτικό περιβάλλον, οι δημιουργίες του γνωστού νορβηγού σεφ Nicolai Ellitsgaard φέρνουν ουσιαστικά το έξω μέσα, παρέχοντας υψηλή θαλάσσια γαστρονομία στο φυσικό της περιβάλλον λες.

Πέρα από το εστιατόριο, το πρωτοποριακό κτίριο φιλοξενεί επίσης και ερευνητικό κέντρο, την ίδια ώρα που το εξωτερικό της κατασκευής έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να λειτουργεί ως τεχνητός ύφαλος μυδιών και στρειδιών, συμβάλλοντας στο εύθραυστο οικοσύστημα της περιοχής.

Ένας νέος, θαυμαστός και μισοβυθισμένος κόσμος περιμένει τον περιπετειώδη καλοφαγά να τον καλωσορίσει σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο πραγματικά άγνωστο, στις εσχατιές του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού…