Η Κρήτη στην τετράδα των πιο αγαπημένων προορισμών στον κόσμο

Η Κρήτη στην τετράδα των πιο αγαπημένων προορισμών στον κόσμο

Σύμφωνα με τα βραβεία Travellers' Choice του TripAdvisor

Στους τέσσερις πιο αγαπημένους προορισμούς παγκοσμίως συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη, σύμφωνα με τα βραβεία Travellers' Choice του TripAdvisor 2019, καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Το ελληνικό νησί το οποίο πέρσι είχε βρεθεί στην 5η θέση, πίσω από το Μπαλί, το οποίο φέτος το ξεπέρασε, βρέθηκε πίσω μόνο από το Λονδίνο, το οποίο αναδείχθηκε ο πιο αγαπημένος προορισμός στον κόσμο, το Παρίσι που κατέλαβε την 2η θέση και την Ρώμη, που βρέθηκε στην 3η θέση των προτιμήσεων των χρηστών του TripAdvisor.

Τα βραβεία Travellers' Choice της δημοφιλούς ταξιδιωτικής πλατφόρμας απονέμονται βάσει ενός αλγορίθμου, που αναλύει τις εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα, τις οποίες υποβάλλουν οι χρήστες του TripAdvisor σε διάστημα ενός έτους.

Η ταξιδιωτική πλατφόρμα αναφέρει χαρακτηριστικά για το ελληνικό νησί στο συνοδευτικό κείμενο της λίστας:΅«Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος».