Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής αξίας 56.000 ευρώ

Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής αξίας 56.000 ευρώ

Η αποστολή Ski Last Degree διοργανώνεται κατά τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου 2019

Όποιος αναζητεί ακραίες ταξιδιωτικές εμπειρίες, που μόνο το πολύ χρήμα μπορεί να εξασφαλίσει, μπορεί να ζήσει κάλλιστα τις περιπέτειες των πρώτων εξερευνητών της Ανταρτικής.

Για 12 ολόκληρες μέρες ο τολμηρός περιηγητής θα διασχίσει την παγωμένη ήπειρο, μέχρι να φτάσει στο νοτιότερο σημείο του πλανήτη Γη, μέσα στο αφιλόξενο τοπίο με το πάλλευκο χρώμα και το αδιανόητο ψύχος.

Πέρα από το καταραμένο κρύο (η θερμοκρασία μπορεί να πέσει και κάτω από τους -40 βαθμούς Κελσίου, σημειώνεται χαρακτηριστικά) και τους παγωμένους ανέμους, ο ταξιδιώτης θα βιώσει και την εξαντλητική σωματική καταπόνηση της μεταφοράς προμηθειών με τα έλκηθρα, κάνοντας σκι και σκαρφαλώνοντας παγόβουνα για 8-12 ώρες τη μέρα. Αν όλα αυτά δεν τον αποθαρρύνουν, ίσως το κάνει το μέγεθος της διαδρομής, καθώς μιλάμε για κάλυψη απόστασης 110 χιλιομέτρων.

Αυτά τα τελευταία 110 χιλιόμετρα μέχρι την καρδιά του Νότιου Πόλου που προσφέρει η εκδρομή της Antarctic Logistics δεν είναι φυσικά για τον καθένα, ούτε σε όρους αντοχής ούτε και πορτοφολιού.

Ο θαρραλέος κροίσος θα ανταμειφθεί όμως με ένα πλουσιοπάροχο γεύμα στο νοτιότερο σημείο της Γης κι ένα πιστοποιητικό για το κατόρθωμά του.

Η αποστολή Ski Last Degree διοργανώνεται για φέτος κατά τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου 2019 και η τιμή της αποκρυσταλλώνεται στα 64.500 δολάρια (56.600 ευρώ).