Κατά 43% αυξήθηκαν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα

Κατά 43% αυξήθηκαν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα

Για το 2019 αναμένεται και νέα αύξηση των τουριστικών αφίξεων από την Ισπανία

«Άλμα» της τάξεως του 43% κατέγραψαν το προηγούμενο έτος οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα ανακοινώθηκε η ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της στρατηγικής ανοίγματος στις τουριστικές αγορές της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ν. Αμερικής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, για την δυναμική τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας στην ισπανική αγορά, έχει ληφθεί απόφαση για Γραφείο ΕΟΤ Εξωτερικού που πρόκειται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στη Μαδρίτη, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τη Νότια Αμερική, προκειμένου να υποστηριχθεί το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση νέων τουριστικών ροών από τις αγορές αυτές.

Εν τω μεταξύ, εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν οι αφίξεις Ισπανών τουριστών στην Ελλάδα. Το 2018 οι αεροπορικές αφίξεις από την Ισπανία στη χώρα μας έφτασαν τις 255.883, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, σημειώνοντας αύξηση 43,2% σε σχέση με το 2017, ενώ αναμένεται και νέα αύξηση για το 2019.