Το τσιμεντένιο σπίτι που μετέτρεψε το σκληρό μπετό σε γαλήνιο ησυχαστήριο – News.gr

Το τσιμεντένιο σπίτι που μετέτρεψε το σκληρό μπετό σε γαλήνιο ησυχαστήριο

Το τσιμεντένιο σπίτι που μετέτρεψε το σκληρό μπετό σε γαλήνιο ησυχαστήριο

Παρά το ογκώδες της κατασκευής, τα άφθονα παράθυρα λούζουν τους χώρους με άπλετο ηλιακό φως

Το μπετό είναι ένα σκληρό και ψυχρό υλικό και δεν είναι ακριβώς ιδανικό για τη θαλπωρή που οφείλει να έχει μια κατοικία.

Ένα σπίτι στην επαρχία Σίγκα της Ιαπωνίας το τόλμησε όμως και το αρχιτεκτονικό γραφείο FORM/Kouichi Kimura Architects κατάφερε να μετατρέψει το βιομηχανικό υλικό σε ένα πανέμορφο και εξόχως γαλήνιο ησυχαστήριο για όλη την οικογένεια.

Το οίκημα βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο, κι έτσι έπρεπε να βρεθεί τρόπος για να επικρατεί ησυχία στο εσωτερικό του. Γι’ αυτό και στη νότια πρόσοψη οι τοίχοι απέκτησαν ιδιαίτερο πάχος, ώστε να κρατούν τους θορύβους εκτός εσωτερικού.

Στο οποίο εσωτερικό τα διαφορετικά ύψη στα ταβάνια και οι όροφοι σε άλλο ύψος ο καθένας διαμορφώνουν χώρους και δωμάτια σε έναν κατά τα άλλα ενιαίο χώρο.

Παρά το ογκώδες της κατασκευής, τα άφθονα παράθυρα λούζουν τους χώρους με άπλετο ηλιακό φως, κάνοντας το εκτεθειμένο μπετό να μοιάζει μαλακό και εύπλαστο, δημιουργώντας πιο μαλακές φόρμες.

Το Tranquil House ολοκληρώθηκε πρόσφατα, μέσα στο 2019, και παρά τη φαινομενικά κολοσσιαία του κατασκευή, δεν είναι παρά ένα σπίτι 158 τετραγωνικών μέτρων. Ένα σπίτι που δύσκολα θα ξαναδείς

Παρακαλούμε περιμένετε ...