Πόλη των νεκρών: Τι ψάχνουν οι τουρίστες στο μέρος που φοβούνται οι ντόπιοι

Πόλη των νεκρών: Τι ψάχνουν οι τουρίστες στο μέρος που φοβούνται οι ντόπιοι

Επιδημία χολέρας θέρισε την περιοχή

Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι όσοι επισκέπτονται την «πόλη των νεκρών» στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου της Ρωσίας, δεν επιστρέφουν ποτέ. Ωστόσο, αυτή η νεκρόπολη με τα 10.000 λείψανα κατοίκων αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο.

Είναι ένα από τα ανατριχιαστικά μέρη στη Ρωσία, η νεκρόπολη Dargavs, γνωστή τοπικά ως «πόλη των νεκρών», που θα τη βρείτε στη Δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας-Αλάνης, στον Βόρειο Καύκασο.

Πρόκειται για μια αρχαία νεκρόπολη που βρίσκεται σε μια γραφική, αλλά δύσκολα προσβάσιμη ορεινή κοιλάδα, κοντά στον οικισμό Dargavs. Τα απομεινάρια πάνω από 10.000 κατοίκων σώζονται εδώ στις 97 κρύπτες της «πόλης».

Παρόλο που οι άνθρωποι θάφτηκαν στη νεκρόπολη μεταξύ του 14ου και 18ου αιώνα, μερικά μουμιοποιημένα σώματα εξακολουθούν να διατηρούνται ανατριχιαστικά αναλοίωτα.

Πολλά από τα πτώματα φορούν ρούχα από διαφορετικές εποχές, έχουν δίπλα τους προσωπικά αντικείμενα, καθώς και μεταθανάτια δώρα από τους συγγενείς τους.

Πιστεύεται ότι όταν μια επιδημία χολέρας θέρισε τον Καύκασο τον 18ο αιώνα και ολόκληρες οικογένειες μολυσμένες από τη νόσο απομονώθηκαν στις κρύπτες για να μην μολύνουν άλλους, τη στιγμή που περίμεναν να πεθάνουν εκεί.

Τον 19ο αιώνα, οι κάτοικοι των κοντινών χωριών έφυγαν από την κοιλάδα και μεταφέρθηκαν στις πεδιάδες, αφήνοντας πίσω τους... φαντάσματα.

Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα κανείς δεν τόλμησε να ανοίξει τις κρύπτες, επειδή φοβόταν τις ασθένειες. Ωστόσο, μετά την επανάσταση του 1917, οι κρύπτες λεηλατήθηκαν και ποσότητες κοσμημάτων αφαιρέθηκαν. Σήμερα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την «πόλη των νεκρών» είναι από τους τουρίστες, οι οποίοι συνήθως αρπάζουν οστά και κρανία σαν αναμνηστικά, χωρίς να σκέφτονται ότι είναι λείψανα πραγματικών ανθρώπων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...