Το Ναυάγιο της Ζακύνθου καλύτερη παραλία στον κόσμο το 2018

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου καλύτερη παραλία στον κόσμο το 2018

Σύμφωνα με 1.200 επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν σε έρευνα της τουριστικής πλατφόρμας FlightNetwork

Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αναδείχθηκε καλύτερη παραλία στον κόσμο για το 2018, σύμφωνα με έρευνα την οποία πραγματοποίησε η ηλεκτρονική τουριστική πλατφόρμα FlightNetwork και στην οποία συμμετείχαν 1.200 επαγγελματίες του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, η διάσημη παραλία της Ζακύνθου βαθμολογήθηκε με 10/10 στην κατηγορία «Καθαρή, Ανέγγιχτη, Όμορφη» και με 8/10 στην κατηγορία «Ποιότητα άμμου και νερού». Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η παραλία Whitehaven στα νησιά Whitsunday Islands του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο ή υδροπλάνο.

Στην 3η θέση βρίσκεται η «Κρυφή παραλία» στο Φιλιππινέζικο νησί El Nido, γνωστή για τους πανύψηλους ασβεστολιθικούς βράχους.

Ακολουθούν οι παραλίες στα νησιά Fernando do Noronha της Βραζιλίας (4η), Tulum του Μεξικό (5η), Turks & Caicos της Καραϊβικής (6η), Κέιμαν (7η) και Anse Source D’Argent στις Σεϊχέλες (8η). Στην 9η θέση βρίσκεται η διάσημη από παραλία από την ομόνυμη ταινία που πρωταγωνίστησε ο Ντι Κάπριο, Maya Bay στην Ταϊλάνδη και την δεκάδα συμπληρώνει η διάσημη παραλία Varadero στην Κούβα.