Πόσο αντέχετε μια κρουαζιέρα στην Ανταρκτική

Πόσο αντέχετε μια κρουαζιέρα στην Ανταρκτική

Ξεχάστε για λίγο τις ηλιόλουστες παραλίες και τα καταγάλανα νερά

Αν αγαπάτε τις κρουαζιέρες, αλλά φοβάστε ότι θα πεθάνετε από την πλήξη στις ξαπλώστες κάτω από τον ήλιο σε κάποιο ειδυλλιακό νησί, τότε ένα ταξίδι στο Νότιο Πόλο είναι ίσως η ιδανική λύση για εσάς.

Υπομονή μέχρι το 2020, οπότε ένα νέο πλοίο από την εταιρεία κρουαζιέρας Quark Expeditions, σκοπεύει να φέρει τους ταξιδιώτες πιο κοντά στη φύση παρέχοντας απαράμιλλη άνεση πάνω στο πλοίο. Ιδού τι να περιμένετε:

Φανταστείτε ότι μένετε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων το οποίο... επιπλέει στη θάλασσα και μέσα από εκεί, βλέπετε μερικά από τα απομακρυσμένα και παρθένα παγωμένα νερά του κόσμου. Το καινούργιο των 200 επιβατών και 140 μελών πληρώματος, θα προσφέρει πιο γρήγορη πρόσβαση στις περιπέτειες εκτός πλοίου, χάρη στις 20 βάρκες και τα δύο ελικόπτερα (το πλοίο διαθέτει λειτουργικά ελικοδρόμια).

Η Quark πρωτοπορεί στις κρουαζιέρες σε βόρειο και νότιο Πόλο από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, με διαδρομές όπως μεταξύ άλλων, στα νησιά Νότια Σέτλαντ της Ανταρκτικής και το πέρασμα Drake. Η εταιρεία καταφέρνει να συνδυάζει την άνεση με τις συγκινήσεις - αλλά το νέο, ακόμα χωρίς όνομα σκάφος-, θα είναι πιο ισχυρό και έτοιμο για περιπέτειες σε ακόμη πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Για να γίνει αυτό, η Quark σχεδίασε ένα σκάφος ειδικά για το πολικό περιβάλλον, αντί να το προσαρμόσει σε αυτό ένα ήδη τυποποιημένο πλοίο. Το κρουαζιερόπλοιο, κατασκευάζεται επί του παρόντος στην Κροατία από την Brodosplit, μια από τις καλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες μικρών επιβατηγών πλοίων. Αφού ταξιδέψετε στον Νότιο Πόλο, το πλοίο θα βάλει πλώρη-στους μελλοντικούς προορισμούς-για τη Θάλασσα Ρος στο τμήμα της Ανταρκτικής που βρίσκεται πλησιέστερα στη Νέα Ζηλανδία, και φιλοξενεί ένα τεράστιο νέο φυσικό καταφύγιο και την άκρως απομακρυσμένη ακτή της ηπείρου.