Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση που έγινε ποτέ, σε αριθμούς

Η μεγαλύτερη απευθείας πτήση που έγινε ποτέ, σε αριθμούς

Οι επιβάτες, πέρασαν το κατώφλι ενός Airbus με ενθουσιασμό και λίγο άγχος

Οι αδελφοί Ράιτ θα ήταν περήφανοι. Οι μεγάλοι πρωτοπόροι της αμερικανικής αεροπορίας πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του 1903, απογοητευμένοι στις ανεμοδαρμένες ακτές της Βόρειας Καρολίνας - πριν τελικά στις 17 Δεκεμβρίου καταφέρουν να σηκώσουν το «μωρό» τους, το Wright Flyer, από το έδαφος, στην παρθενική τους πτήση.  Η πτήση εκτελέστηκε με τέσσερις δοκιμές, διάρκειας 12, 13, 15 και 59 δευτερολέπτων ενώ κατά την τελευταία διανύθηκε απόσταση 260 μέτρων.

Αν ζούσαν σήμερα οι δυο πρωτοπόροι Αμερικανοί, θα είχαν εντυπωσιαστεί με την non stop, την μεγαλύτερη απευθείας πτήση στον κόσμο από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη.

Οι 150 επιβάτες, πέρασαν το κατώφλι ενός Airbus με ενθουσιασμό και λίγο άγχος, που απογειώθηκε χθες από τη Σιγκαπούρη για μια μαραθώνια πτήση διάρκειας 19 ωρών, με προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Πάντως, η πτήση διήρκεσε κατιτι λιγότερο από όσο είχε αρχικά υπολογιστεί, σύμφωνα με την Telegraph, δηλαδή 17 ώρες και 25 λεπτά.

Μια εκπρόσωπος της Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι η πτήση SQ22 αναχώρησε στις 18.35 (ώρα Ελλάδας) μεταφέροντας 150 επιβάτες και 17μελές πλήρωμα. Το Airbus A350-900 ULR πραγματοποίησε την μακρύτερη εμπορική πτήση, χωρίς ενδιάμεση στάση, έχοντας στο πιλοτήριο δύο κυβερνήτες και δύο συγκυβερνήτες που εναλλάσσονταν μεταξύ τους. Το ίδιο ίσχυε και για τα υπόλοιπα 13 μέλη του πληρώματος, που θα έκαναν τετράωρα διαλείμματα για να ξεκουράζονται.

Για τους επιβάτες, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν πώς θα περνούσαν την ώρα τους: είχαν στη διάθεσή τους ένα πλουσιοπάροχο μενού, πολλές ταινίες αλλά και... αρκετή υπομονή.