Γιατί δε μπορεί να πάει κανείς πια στη διάσημη παραλία του Ντι Κάπριο

Γιατί δε μπορεί να πάει κανείς πια στη διάσημη παραλία του Ντι Κάπριο

Ακόμα και ο παράδεισος θέλει... επισκευή

Οι ταξιδιώτες που ελπίζουν ότι κάποτε θα επισκεφθούν το διάσημο κόλπο «Maya Bay» στην Ταϊλάνδη θα πρέπει να περιμένουν λίγο παραπάνω μέχρι να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά και να ξαποστάσουν στην κατάλευκη αμμουδιά με τα πανύψηλα ασβεστολιθικά βράχια.

Ο δημοφιλής προορισμός αναμενόταν να ανοίξει ξανά αυτό το μήνα μετά από προσωρινή απαγόρευση ωστόσο την Τρίτη, το Τμήμα Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε ότι ο κόλπος θα παραμείνει κλειστός επ 'αόριστον.

«Το κλείσιμο για τέσσερις μήνες δεν ήταν επαρκές», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικών Πάρκων, Σονγκθάμ Σουκσβάνγκ, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο ή ακόμα και ως και δύο χρόνια, ή ίσως και περισσότερο για να ανακάμψει το οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τους κοραλλιογενείς υφάλους, μαγκρόβια δάση και την παραλία».

Η παραλία, που βρίσκεται στο νησί Πι Πι Λε στη θάλασσα του Ανταμάν, έκλεισε την 1η Ιουνίου για τέσσερις μήνες, σε μία προσπάθεια διάσωσης των κοραλλιογενών υφάλων της περιοχής, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιά από την άνοδο της θερμοκρασίας και τον υπερβολικό αριθμό τουριστών που την επισκέπτονται.

Σύμφωνα με το CNN, έως και 6.000 τουρίστες επισκέπτονταν καθημερινά την παραλία, ταξιδεύοντας με ταχύπλοα από άλλα νησιά και από την ενδοχώρα της Ταϊλάνδης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...