Αυτό είναι το αεροδρόμιο στη «στέγη» του κόσμου

Αυτό είναι το αεροδρόμιο στη «στέγη» του κόσμου

Με μια μοναδική θέα προς το απίστευτο τοπίο των Ιμαλαΐων

Συνήθως, ένα αεροδρόμιο είναι απλά μια λωρίδα άσφαλτου σε ένα επίπεδο κομμάτι γης κάπου έξω από την πόλη. Άλλες φορές, όπως γίνεται στην περίπτωση του νέο αεροδρομίου της Pakyong της Ινδίας, πρόκειται για ένα πραγματικό μαγευτικό κομμάτι, στην «οροφή» του κόσμου.

Αυτό το θαύμα της μηχανικής, βρίσκεται στα βουνά των Ιμαλαΐων σε υψόμετρο πάνω από τα 1.400 μέτρα και εξυπηρετεί μια απομακρυσμένη περιοχή της Ομοσπονδιακής Πολιτείας Sikkim. Προσφέρει μάλιστα, μία από τις πιο δραματικές προσεγγίσεις αεροδρομίων στον πλανήτη.

Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής εγκατάστασης έγιναν την περασμένη Δευτέρα, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την πολιτική αεροπορία στην Ινδία. «Το αεροδρόμιο αυτό χτίστηκε με κόστος 68,7 εκατομμυρίων δολαρίων και αντικατοπτρίζει την εργασία των μηχανικών και των εργαζομένων...», δήλωσε ο Ναρέντα Μόντι πρωθυπουργός της Ινδίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην τελετή.

Πολύ πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων, οι δεκάδες και δεκάδες εργάτες που δούλεψαν εκεί, κατασκεύασαν ένα ανάχωμα 80,38 μέτρων για να δημιουργηθεί χώρος για τον διάδρομο 1,7 χιλιομέτρων και 30 μέτρων, ο οποίος περικλείεται από βαθιές κοιλάδες.
Ο τερματικός σταθμός των 2,380 τετραγωνικών μέτρων του αεροδρομίου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 100 επιβάτες. Αλλά το πραγματικό του πλεονέκτημα είναι το απίστευτο τοπίο των Ιμαλαΐων - ένα τοπίο που κόβει την ανάσα.