Το απομονωμένο εστιατόριο που σερβίρει μύδια 500 ετών!

Το απομονωμένο εστιατόριο που σερβίρει μύδια 500 ετών!

«Έχουμε πιάτα που σχεδόν είναι "ζωντανά"...»

Η εμπειρία είναι μοναδική. Ο επισκέπτης κατεβαίνει το λόφο, κοντά στη λίμνη και βρίσκεται στο πουθενά, μακριά από τα πάντα- στην ηρεμία. Δε βλέπεις ούτε ένα αυτοκίνητο, δε βλέπεις ούτε ένα φως. Εξαφανισμένοι και οι άνθρωποι. «Πρέπει να μας εμπιστευτείς...», λέει ο σεφ Poul Andrias Ziska. «Το εστιατόριο Koks βρίσκεται σε μια κοιλάδα, μακριά από τον κεντρικό δρόμο. Είναι πολύ σκληρή και άγρια φύση γύρω μας», προσθέτει στο CNN

Το Koks, το πρώτο εστιατόριο με αστέρι Michelin των Νήσων Φερόε, βρίσκεται πολύ μακριά από το πεπατημένο μονοπάτι, σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία του μικρού αρχιπελάγους του Βόρειου Ατλαντικού, ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία.

Το τοπικό κλίμα είναι φημισμένο για τους ανέμους, τόσο δυνατούς που τμήματα του εστιατορίου έχουν κυριολεκτικά βρεθεί στη θάλασσα. Λόγω του ωκεανού, το μενού στο εστιατόριο προέρχεται από τη θάλασσα και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα πιάτα περιέχουν τοπικά υλικά.

 

Ένα εξέχον «υλικό«, είναι και τα μύδια mahogany, ένα «από τα αρχαιότερα πλάσματα που μπορείς να βρεις στη θάλασσα. Έχουν ηλικία πάνω από 500 χρόνια. Άρα, μόνο εμείς και οι επιστήμονες ασχολούμαστε με αυτά». Το εστιατόριο προσφέρει 17 πιάτα στα οποία περιλαμβάνεται ο αχινούς, η άγρια όρνιθα και το βόειο κρέας. «Έχουμε πιάτα που σχεδόν είναι ζωντανά...».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The day when KOKS was awarded a Michelin star. #koksrestaurant #faroeislands #michelin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη KOKS Restaurant * (@koks_restaurant) στις