Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες λένε I love Skyros!

Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες λένε I love Skyros!

Αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία

Δεν έχει τη παγκόσμια φήμη της Μυκόνου ούτε της Σαντορίνης αλλά αποτελεί μια αρκετά δημοφιλή πρόταση για τις διακοπές Ελλήνων και ξένων.

Με αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία και με σειρά σημαντικών βραβείων διεθνώς, όπως το παγκόσμιο βραβείο κοινού στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου, η Σκύρος μπήκε με αξιώσεις στο διεθνή τουριστικό χάρτη. Παράλληλα, το νησί του κεντρικού Αιγαίου αποτελεί κι έναν από τους πιο ανερχόμενους προορισμούς και για τους Έλληνες επισκέπτες οι επισκέπτονται μαζικά το νησί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα το φετινό καλοκαίρι σημείο-σταθμό αποτέλεσε το Skyros Summer Fest με χιλιάδες συμμετέχοντες.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 39χρονος δήμαρχος Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ένας από πιο νέους δημάρχους σε όλη τη χώρα, έχοντας ως στρατηγική στόχευση τη δημιουργία ενός destination brand για όλο το χρόνο, η Σκύρος σέβεται το επισκέπτη, προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. Μάλιστα, επιστέγασμα της προσπάθεια του δήμου, όπως τονίζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρείται η βράβευση του νησιού ως ενός από τους 100 κορυφαίους προορισμούς αειφορίας και «πράσινου τουρισμού» στον κόσμο.

Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση έχει παίξει η Ναυτική Εταιρεία Σκύρου, μια εταιρεία λαϊκής βάσης-πρότυπο με μεγαλομέτοχο τον δήμο Σκύρου, που πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Κύμη-Σκύρος και αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως τονίστηκε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...