Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γράφετε στην ετικέτα της αποσκευής

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γράφετε στην ετικέτα της αποσκευής

Χωρίς πανικό, τι να κάνετε αν οι βαλίτσες σας δεν βγουν στον ιμάντα και χαθούν

Τα λεπτά που κυλάνε περιμένοντας στο καρουζέλ των αποσκευών είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας με αεροπλάνο, ενώ κυριαρχεί τρόμος όταν δεν βλέπετε τα πράγματά σας να βγαίνουν στον ιμάντα μεταφοράς.

Ευτυχώς, οι αεροπορικές εταιρείες καλυτερεύουν τις υπηρεσίες τους και πλέον είναι πιο εύκολη από ποτέ η επανασύνδεση της χαμένης αποσκευής με τους ιδιοκτήτες της. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, περίπου το 97% όλων των χαμένων αποσκευών επέστρεψαν στους κατόχους τους εντός δύο ημερών, όπως γράφουν οι Los Angeles Times. Υπάρχουν πάντως μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι οι αποσκευές σας είναι εντός των στατιστικών αυτών.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πτυχές του ταξιδιού, το καλύτερο σχέδιο είναι η πρόβλεψη. Μια ασφαλής ετικέτα αποσκευών με ευανάγνωστες πληροφορίες μπορεί να σας βοηθήσει να φέρει τις χαμένες βαλίτσες πίσω στο σπίτι.

Όλες οι ετικέτες λοιπόν, θα πρέπει να περιλαμβάνουν το όνομα του ιδιοκτήτη, την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email) και μια διεύθυνση.

Ωστόσο, αν θα συμπεριληφθεί η διεύθυνση ή όχι, είναι δικό σας θέμα γιατί ίσως θελήσετε να αποφύγετε να βάλετε τη διεύθυνση κατοικίας σας στις αποσκευές. Όμως, η διεύθυνση όπου θα ταξιδέψετε είναι μια καλή ιδέα για τον εντοπισμό της αποσκευής που χάσατε στην πτήση (απλά το συμπεριλαμβάνετε σε ένα μικρό κομμάτι χαρτιού εκτός από τη μόνιμη κάρτα στην ετικέτα αποσκευών σας). Αν ανησυχείτε για τις απώλειες αποσκευών στην πτήση επιστροφής, εξετάστε το ενδεχόμενο να καταχωρίσετε μια διεύθυνση εργασίας αντί για το σπίτι.

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, αποφύγετε μια ετικέτα με σημαία ή κάτι που θα μπορούσε να μαρτυρήσει την εθνικότητά σας. Επίσης, πάρτε μια ετικέτα με κάλυμμα, ώστε οι πληροφορίες σας να μην μπορούν να αφαιρεθούν από κάποιον άγνωστο.

Τέλος, για περισσότερη ασφάλεια, στα email σας να έχετε κατοχυρωμένο ένα μήνυμα που θα περιλαμβάνει μια φωτογραφία των αποσκευών σας, τις διαστάσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση εργασίας) που θα στείλετε στην αεροπορική εταιρεία σε περίπτωση που δεν παραλάβετε τις αποσκευές σας.

Σύντομα πάντως, το ζήτημα του τι να τοποθετήσετε στην ετικέτα δεν θα σας απασχολεί και ιδιαίτερα, γιατί έρχονται οι ψηφιακές ετικέτες που παρέχουν ήδη έναν ασφαλή τρόπο παρακολούθησης και επιτρέπουν στους εργαζόμενους στα αεροδρόμια να ανιχνεύουν προσωπικές πληροφορίες.