ΣΕΤΕ: Yψηλών εισοδημάτων oι τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα

ΣΕΤΕ: Yψηλών εισοδημάτων oι τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου, είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι η Ελλάδα αποτελεί προορισμό για τουρίστες χαμηλού εισοδηματικού προφίλ

Το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) αντικρούει την άποψη ότι η Ελλάδα επιλέγεται κυρίως ως φθηνός προορισμός. Με σημερινή του ανακοίνωση και στη βάση εμπεριστατωμένων στοιχείων και αναλύσεων που παρουσιάζει, χαρακτηρίζει την αντίληψη αυτή εσφαλμένη, επισημαίνοντας ότι το προφίλ των τουριστών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει και η Ελλάδα προσελκύει επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων.

Η ενίσχυση του τουρισμού επισκεπτών από ανώτερες εισοδηματικές τάξεις είναι εμφανής. Ενδεικτικό είναι, όπως αναφέρει, πως πουλάχιστον 6 στους 10 τουρίστες είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ.

Η άνοδος του τουρισμού πολυτελείας αποτυπώνεται και στην υψηλή διψήφια αύξηση στις tax free αγορές, στην ενίσχυση των τουριστικών εισπράξεων 1 δισ. ευρώ επιπλέον τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2017 και στην αυξημένη κατά 12% κερδοφορία των ξενοδοχείων το πρώτο πεντάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

Ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα όχι μόνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε αφίξεις και έσοδα, αλλά έχει συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και σειρά άλλων παραγωγικών κλάδων που αποτυπώνονται σε όλα τα επίσημα στοιχεία και δείκτες,καταλήγει το ΙΝΣΕΤΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...