Το απομονωμένο χωριό που περιβάλλεται από χρυσό

Το απομονωμένο χωριό που περιβάλλεται από χρυσό

Χρυσοθήρες όλου του κόσμου σπεύσατε στον Καναδά

Το 1896, οι George Carmack, Dawson Charlie, και Skookum Jim Mason βρήκαν χρυσό στις κοίτες των ποταμών στο Bonanza Creek, ένα παρακλάδι του ποταμού Klondike έξω από το Dawson City, στο Yukon βορειοδυτικά του Καναδά. Μετά την εξάπλωση της είδησης για το χρυσό αυτό νέο, ένα τσούρμο από χρυσοθήρες κατέφθασε στην περιοχή για να διεκδικήσουν και εκείνοι λίγο από το πολύτιμο θησαυρό που κρυβόταν στη γη.  Μέχρι το 1898, ο πληθυσμός της πόλης των 1.500 κατοίκων είχε διογκωθεί σε 30.000.

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Dawson City έχει δελεάσει τις περιπετειώδεις ψυχές και τους νομάδες με την υπόσχεση μιας άνετης ζωής μέσω της πιθανότητας να χτυπήσουν χρυσό. Σήμερα, εδώ συμβιώνει μια ποικιλόμορφη κοινότητα ανθρακωρύχων, καλλιτεχνών και ιθαγενών.

«Αυτός ο τόπος έχει διατηρήσει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του και τους πολύχρωμους ανθρώπους», δηλώνει ο δήμαρχος, Wayne Potoroka.

Φωλιασμένο στις εκβολές των ποταμών Yukon και Klondike στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας, τη Dawson City θα τη βρείτε στο βουνό Ogilvie, μια οροσειρά που εκτείνεται σε 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και προστατεύει μια ποικιλία άγριων ζώων, όπως αρκούδες grizzly.

Ατρόμητοι ταξιδιώτες και εποχιακοί εργάτες φτάνουν κάθε χρόνο στην πόλη - αρκετοί επισκέπτες απλώς θέλουν να ξεφύγουν από τη σύγχρονη ζωή και να εξερευνήσουν τα κοντινά τοπία, ενώ άλλοι ελπίζουν να «χτυπήσουν» τα πλούσια σε χρυσό εδάφη, όπου για δεκαετίες οι χρυσοθήρες προσεύχονταν για μια χρυσή ευκαιρία.