Το μέρος που μπορείς να κάνεις ιαματικά λουτρά με πετρέλαιο

Το μέρος που μπορείς να κάνεις ιαματικά λουτρά με πετρέλαιο

Μία σπάνια εμπειρία στο μακρινό Ναφταλάν του Αζερμπαϊτζάν

Το μυστηριώδες και μακρινό Αζερμπαϊτζάν έχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου. Όμως, αντίθετα από το γνωστό αργό πετρέλαιο, οι υδρογονάνθρακες αυτών των κοιτασμάτων είναι υγιεινοί για τους ανθρώπους, κάτι που αξιοποιείται στον τομέα του ιαματικού τουρισμού.

Έτσι, τα ιαματικά λουτρά με πετρέλαιο στην πόλη Ναφταλάν -  στην καρδιά του Αζερμπαϊτζάν - είναι μια ξεχωριστή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει όποιος ταξιδέψει στο Αζερμπαϊτζάν.

Στο Ναφταλάν οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν μια πολύ ιδιαίτερη ιαματική θεραπεία, που βασίζεται σε ένα πολύ ξεχωριστό είδος πετρελαίου, το πετρέλαιο του Ναφταλάν, που περιέχει ενεργές ουσίες και χρησιμοποιείται σε θεραπείες ευεξίας και χαλάρωσης.
Είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτό το πετρέλαιο αλλού, με αποτέλεσμα το Ναφταλάν είναι το μόνο μέρος που μπορείς να έχεις τέτοια ιαματική θεραπεία.

«Το Ναφταλάν είναι ένα ξεχωριστό είδος πετρελαίου που βγαίνει από τη γη. Αντίθετα με το κανονικό πετρέλαιο, το Ναφταλάν δεν είναι εύφλεκτο. Έχει υδατάνθρακες που έχουν αναλγητικές, μυοχαλαρωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γιατρεύει εκζέματα και είναι ιδανικό για μυοσκελετικές και δερματικές παθήσεις» εξηγεί στο Euronews η Ντιλμπερ Καζίμοβα, επικεφαλής ιατρός στο ξενοδοχείο Γκαραμπάγκ.