Δεν πέφτει «καρφίτσα» στα νησιά

Δεν πέφτει «καρφίτσα» στα νησιά

Οι πληρότητες πλησιάζουν στο 100%, ενώ στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 85% έως 95%

Πρωτόγνωρες εικόνες εισροής ξένων επισκεπτών απολαύει για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού των Ιονίων Νήσων Σπύρου Γαλιατσάτου, που μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει ότι, όποιος θελήσει αυτή την περίοδο να επισκεφτεί τα Ιόνια Νησιά, θα πρέπει να φροντίσει τη διαμονή οπωσδήποτε, καθώς δεν πέφτει «καρφίτσα» στα καταλύματα. Είναι πολύ δύσκολο για μια τετραμελή οικογένεια να κλείσει δωμάτιο στο Ιόνιο σημειώνει εμφατικά ο κ. Γαλιατσάτος.

Ίδια εικόνα παρατηρείται στους παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, όπου οι πληρότητες αυτή την περίοδο πλησιάζουν στο 100%, ενώ στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 85% έως 95%.

Τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι ήλθαν στην Ελλάδα, από τα 19 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, περισσότεροι από 3,1 εκατ. ξένοι ταξιδιώτες, καταγράφοντας αύξηση 11%-12% σε σχέση με τον Ιούλιο 2017. Σε ανάλογα επίπεδα υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν και ο φετινός Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού.

Εξάλλου, τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, καταγράφουν αύξηση των αεροπορικών και οδικών αφίξεων τον Ιούνιο 2018 έναντι του Ιουνίου 2017, καθώς στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 14,6% (+18,0% από την αρχή του έτους).

Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (27,0%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (11,7%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι 23,1% και 15,8% αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή οι διεθνείς οδικές αφίξεις, αυξήθηκαν κατά 8,4%, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ανέρχεται σε +3,1%.