Αυτές είναι οι 18 πιο ακριβές πόλεις του 2018 για τουρίστες και κατοίκους

Αυτές είναι οι 18 πιο ακριβές πόλεις του 2018 για τουρίστες και κατοίκους

Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό, αλλά δεν έχετε καταλήξει σε ποιον προορισμό. Αν, πάλι, δεν ετοιμάζεστε για κάποιο ταξίδι, αλλά θέλετε να έχετε μια εικόνα για το κόστος ζωής σε άλλες πόλεις του κόσμου, τότε δείτε την παρακάτω λίστα!

Η ECA International κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεση Cost of Living, αποκαλύπτοντας τις πόλεις με το μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης, στον κόσμο. Προκειμένου να συνταχθεί η λίστα, οι σύμβουλοι διαχείρισης επιχειρήσεων συνέκριναν το κόστος ενός καλαθιού καθημερινών αγαθών και υπηρεσιών που αγοράζονται από ντόπιους, αλλά και τουρίστες.

Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και κρύβουν μεγάλες εκπλήξεις. Στις πρώτες 100 πιο ακριβές πόλεις σε όλο τον κόσμο, το 1/3 είναι ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ στις πρώτες 50 φιγουράρουν μόνο τρεις από τις ΗΠΑ. Μεγάλη έκπληξη αποτελεί η πόλη που βρέθηκε στην κορυφή και ο λόγος είναι ιδιαίτερος.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι 18 ακριβότερες πόλεις:

18. Γιοκοχάμα, Ιαπωνία

17. Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

16. Busan, Νότια Κορέα

15. Κοπεγχάγη, Δανία

14. Τελ Αβίβ, Ισραήλ

13. Πεκίνο, Κίνα

12. Stavanger, Νορβηγία

11. Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ

10. Σαγκάη, Κίνα

9. Όσλο, Νορβηγία

8. Σεούλ, Νότια Κορέα

7. Τόκιο, Ιαπωνία

6. Λουάντα, Αγκόλα

5. Βέρνη, Ελβετία

4. Βασιλεία, Ελβετία

3. Γενεύη, Ελβετία

2. Ζυρίχη, Ελβετία

1. Καράκας, Βενεζουέλα (Εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης και της ασταθούς οικονομίας, ο πληθωρισμός έχει «εκτοξευτεί» στο αδιανόητο 7.000 (εφτά χιλιάδες) τοις εκατό έως το Μάρτιο του 2018.  Το κόστος των αγαθών, έχει φτάσει στα ύψη και παρά την πτωτική αξία του Bolivar, το Καράκας βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του κόστους ζωής).