Σταθμοί καλοκαιρινής χαλάρωσης στην αθηναϊκή ριβιέρα

Σταθμοί καλοκαιρινής χαλάρωσης στην αθηναϊκή ριβιέρα

Αγαπημένα παραθαλάσσια στέκια για ένα υπέροχο summer in the city

 H ακτογραμμή που ξεκινάει από το Παλαιό Φάληρο και φτάνει ως το ακρωτήριο του Σουνίου αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες διαδρομές του αθηναϊκού καλοκαιριού. Κατά μήκος της, συναντάμε στέκια για κάθε γούστο και διάθεση, που φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό απόδρασης από την πόλη.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από τα ωραιότερα μαγαζιά της αθηναϊκής ριβιέρας για καφέ, φαγητό, cocktails και ατελείωτη χαλάρωση, αλλά και διασκέδαση δίπλα στη θάλασσα. Η επιλογή είναι δική σας!

Bolivar Beach Bar

athr-bolivar

Εξωτικό σκηνικό στην υπέροχη Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Το Bolivar Beach Bar αποτελεί σταθερά εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες επιλογές για διασκέδαση δίπλα στο κύμα, καθιστώντας τον Άλιμο επίκεντρο της παραλιακής ζώνης. Εδώ ο επισκέπτης αισθάνεται ότι βρίσκεται σε εξωτικό νησί κι απολαμβάνει τη μαγεία του τοπίου, που προσφέρουν ο ήλιος, η άμμος, οι φοίνικες και τα γαλάζια νερά, απολαμβάνοντας έναν πρωινό καφέ, ένα γεύμα ή ένα νόστιμο κοκτέιλ κατά τη διάρκεια της ημέρας, του ηλιοβασιλέματος ή υπό το φως του φεγγαριού.

Το δυνατό χαρτί του Bolivar είναι, φυσικά, η διασκέδαση. Τις νύχτες μεταμορφώνεται σε club και μουσική σκηνή με προσκεκλημένους τους δημοφιλέστερους DJs της διεθνούς σκηνής, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές διασκέδασης. Στο κομμάτι της γεύσης, το Bolivar προσφέρει μεσογειακή κουζίνα με διεθνείς πινελιές την οποία μπορείτε να απολαύσετε στο ανακαινισμένο εστιατόριό του, που είναι καλά κρυμμένο από το πλήθος, αλλά σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα.

Πληροφορίες

Ακτή του Ήλιου, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Άλιμος, τηλ. 210 9831018, www.bolivar.gr, fb page: Bolivar Beach Bar

Cruiser Exclusive Bar

athr-cruiser

Με όνομα που παραπέμπει και στην τοποθεσία του, καθώς συνάδει τέλεια με αυτή, το Cruiser Exclusive Bar αποτελεί σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και τα πολυτελή yachts, το ιδιαίτερο και εντυπωσιακό design του, καθώς και οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που προσφέρει στους θαμώνες του το έχουν μετατρέψει σε meeting point. Ανοιχτό από το πρωί σερβίρει πρωινό και brunch, ελαφρές γευστικές προτάσεις για ένα light γεύμα, ενώ στον κατάλογό του θα βρείτε και τέλεια συνοδευτικά για το κρασί σας –πλούσια πλατό αλλαντικών και τυριών.

Όσο η νύχτα πλησιάζει, ο φωτισμός κάνει το χώρο ακόμη πιο ατμοσφαιρικό και ιδανικό για συναρπαστικά cocktails, συνοδεία των επιλεγμένων μουσικών του DJ. Μην χάσετε τις εμφανίσεις guest DJs και τα live events που διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Πληροφορίες

Μαρίνα Φλοίσβου, Κτήριο Γ, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9821494, fb page: Cruiser Exclusive Bar

Ark

athr-ark

Στα πρώην Αστέρια, στο ωραιότερο κομμάτι της αθηναϊκής ριβιέρας, το Ark ξεχωρίζει για τη λιτή και απέριττη αισθητική, τη μαγευτική θέα και το υψηλό επίπεδο γεύσεων. Δίπλα ακριβώς στη θάλασσα δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστοί χώροι –ένα εστιατόριο, η κουζίνα του οποίου τιμά τις προτάσεις της μοντέρνας ελληνικής και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θαλασσινά, και ένα bar υψηλών προδιαγραφών– για όσους αναζητούν ένα μέρος με χαρακτηριστικά του γνωρίσματα την υψηλή ποιότητα, το εξαιρετικό service και το εκπληκτικό περιβάλλον.

Πληροφορίες

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Αστέρια, Γλυφάδα, τηλ. 210 8948882, www.ark-glyfada.gr, fb page: Ark

Moorings

athr-moorings

Σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της αθηναϊκής ριβιέρας, στη Μαρίνα του Λαιμού Βουλιαγμένης, το Moorings αποτελεί αγαπημένο προορισμό στα νότια προάστια για καφέ ή φαγητό δίπλα στο κύμα. Η μοναδική του θέα στον όρμο της Βουλιαγμένης χαρίζει στους επισκέπτες του μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Η νέα αισθητική του χώρου, στην οποία υπερισχύουν τα γήινα χρώματα και συνδυασμοί υλικών, όπως ξύλο και πέτρα, δημιουργεί μια οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα. Μπορείτε να το προτιμήσετε για καφέ, ελαφριά snacks, γλυκίσματα και πρωτότυπες γεύσεις από τη Μεσόγειο με ευρωπαϊκές επιρροές. Η διασκέδαση στο Moorings συνεχίζεται έως αργά το βράδυ με ωραίες μουσικές επιλογές και εμπνευσμένα cocktails.

Πληροφορίες 

Μαρίνα Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670659, 210 8961310, www.moorings.gr, fb page: Moorings