Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας εντυπωσιάζουν με την μαγευτική τους εικόνα

Οι «Σεϋχέλλες» της Ελλάδας εντυπωσιάζουν με την μαγευτική τους εικόνα

Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή εικόνα από ψηλά

Αποτελούν το βορειότερο άκρο της Εύβοιας και είναι το σημείο όπου τα νερά του Ευβοϊκού ενώνονται με αυτά του Μαλιακού. Ο λόγος για τα Λιχαδονήσια που εντυπωσιάζουν με την μαγευτική τους εικόνα.

Στα νησάκια η πρόσβαση γίνεται είτε από τη Φθιώτιδα είτε από τη Λιχάδα, στην Εύβοια. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος είναι η Μανολιά, όπου βρίσκεται και η πιο οργανωμένη παραλία, ενώ στη Στρογγυλή στέκει ακόμα, αγέρωχος, ο φάρος, με γύρω του τα ερείπια ιεράς μονής του 12ου αιώνα. Ανάμεσά τους, πολλά άλλα νησάκια συμπληρώνουν το γοητευτικό ψηφιδωτό του τοπίου: Στενό, Βαγιά, Λιμάνι, Βοριάς είναι μερικά από αυτά.

Όσον αφορά στο όνομα τους τα Λιχαδονήσια λέγεται πως το οφείλουν στον Λίχα, δούλο του Ηρακλή ο οποίος έδωσε στον μυθικό ήρωα τον χιτώνα της Δηιάνειρας.  Ο μύθος λέει πως ο Ηρακλής θεώρησε τον Λίχα υπεύθυνο και τον έριξε στη θάλασσα. Από το κορμί του σχηματίστηκαν τα Λιχαδονήσια.

Στο βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι haanity στο Youtube φαίνεται και η πιο «άγρια» πλευρά των εξωτικών νησιών, αυτή της δημιουργίας τους, που σχετίζεται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή.