Οι Ρώσοι έχουν την δική τους «Μύκονο»

Οι Ρώσοι έχουν την δική τους «Μύκονο»

Το τοπ 5 των πιο διάσημων «εσωτερικών» τουριστικών προορισμών για τους Ρώσους

Η Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) είναι ένας περιφερειακός διεθνής οργανισμός του οποίου οι συμμετέχουσες χώρες είναι Πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, που σχηματίστηκαν μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Φυσικά σε αυτόν συμμετέχει και και η Ρωσία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου TurStat για τον εσωτερικό τουρισμό,  τα κορυφαία πέντε θερινά θέρετρα των χωρών της ΚΑΚ είναι η λίμνη Μπορόγογιε στο Καζακστάν, η λίμνη Ισουκ-Κουλ στην Κιργιζία, η λίμνη Νάρατς στη Λευκορωσία, οι παραλίες της Μπίλγκα στην ακτή της Κασπίας στο Αζερμπαϊτζάν και η λίμνη Σεβάν στην Αρμενία.

Η βαθμολογία των θέρετρων βασίζεται στη συμμετοχή των Ρώσων τουριστών οι οποίοι, σύμφωνα με το πρακτορείο TurStat, πηγαίνουν για διακοπές 7 έως 14 ημέρες και το ημερήσιο κόστος κυμαίνεται από 50 έως 100 δολάρια.

Οι παραλίες της Μπίλγκα στην Κασπία, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν,  είναι το πιο ακριβό θέρετρο, κάτι σαν τη Μύκονο, με ημερήσιο κόστος διαμονής 100 δολάρια. Αν και η θάλασσα δεν έχει καμία σχέση με τη Μύκονο, η επίδειξη του πλούτου και της πολυτέλειας είναι η ίδια, με υπεροπολυτελή ξενοδοχεία - μεγαθήρια κατά μήκος της ακτής.

Ο πιο φθηνός καλοκαιρινός προορισμός είναι το Ισούκ-Κουλ στο Κιργιστάν με 50 δολάρια.

Στη λίμνη Νάρατς το ημερήσιο κόστος εκτιμάται στα 75 δολάρια την ημέρα και θεωρείται η μεγαλύτερη τουριστική περιοχή της Λευκορωσίας. Γραφικά τοπία, καθαρές λίμνες, ποτάμια και θεραπευτικές ιαματικές πηγές προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.