Ο τροπικός παράδεισος με το μεγαλύτερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο

Ο τροπικός παράδεισος με το μεγαλύτερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο

Ένας μέσος 30άρης έχει στο ενεργητικό του τρεις γάμους και ισάριθμους χωρισμούς

Αυτό κι αν είναι ειρωνεία! Ο δημοφιλέστερος προορισμός για νεόνυμφα ζευγάρια, τυγχάνει να είναι και η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό διαζυγίων στον κόσμο.

Ο τροπικός παράδεισος, όπως είναι οι Μαλδίβες, φιλοξενεί κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα εκατομμύριο  ζευγάρια που επισκέπτονται το μέρος για να περάσουν τις ημέρες του μήνα του μέλιτός τους, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείου Τουρισμού. Το φεγγάρι όμως έχει δυο όψεις και η Δημοκρατία των Μαλδίβων μοιράζει διαζύγια σαν τα... κοκτέιλ σε μπαρ που φτιάχνει ένας μπάρμαν. Όπως αναφέρει το Nas Daily, ένας μέσος 30άρης έχει παντρευτεί και χωρίσει τρεις φορές, όχι δυο, τρεις! Σύμφωνα με στατιστικά του 2012, αναλογούν 10,97 διαζύγια ανά 1.000 άτομα κάθε χρόνο, ο αριθμός είναι τόσο υψηλός που η χώρα μπήκε στα Ρεκόρ Γκίνες.

Υπάρχει εξήγηση; Φυσικά λέει το Ozy. Οι Μαλδίβες με πληθυσμό περίπου 402.000 ψυχές, είναι μια μουσουλμανική χώρα και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονο στίγμα για τις προγαμιαίες ερωτικές σχέσεις. Γεγονός που στρέφει πολλούς νέους στο γάμο ως λύση στο σεξουαλικό τους «πρόβλημα». Πάντως, όπως αναφέρει ο ανθρωπολόγος Anthony Marcus, ο γάμος στις Μαλδίβες δεν είναι δα και κάτι σημαντικό-οι μελλόνυμφοι καταβάλλουν το ποσό των 10 δολαρίων σε έναν δικαστή, προσκαλούν ορισμένους φίλους σε ένα εστιατόριο και αυτό είναι όλο.

Με όση μάλιστα ευκολία γίνεται ένας γάμος, τόσο ανώδυνος είναι και ένας χωρισμός. Ευτυχώς για τους ντόπιους, οι φιλελεύθεροι νόμοι περί διαζυγίου που διέπουν μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου ισχύουν και εδώ. Σύμφωνα με τους νόμους, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τη διαδικασία διαζυγίου αρκεί να το πει δυνατά μπροστά σε έναν μάρτυρα.

Οι ντόπιοι πάντως δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις για το «φαινόμενο». Οι άντρες έρχονται σε επαφή με ένα σωρό πειρασμούς από όλο τον κόσμο- σέξι κορίτσια με μπικίνι που αναζητούν ίσως όλων των ειδών τις περιπέτειες.

Ο εξωτικός αυτός παράδεισος, σέρνει το χορό των διαζυγίων και ακολουθούν οι: Αρούμπα (4,5 ανά 1.000 κατοίκους), η Λευκορωσία (4,4 ανά 1.000), η Λετονία (4,1) και οι ΗΠΑ (3.6).