Γιατί πραγματικά μπορείς να μείνεις άγρυπνος στο Σιάτλ

Γιατί πραγματικά μπορείς να μείνεις άγρυπνος στο Σιάτλ

Ταξίδι στη «σμαραγδένια πόλη» της πολιτείας της Ουάσινγκτον

Στην τεράστια εμπορική επιτυχία του 1993, ο Τομ Χανκς και η Μεγκ Ράιαν μένουν Άγρυπνοι στο Σιάτλ, για τους δικούς τους αισθηματικούς λόγους. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Ουάσινγκτον μπορεί να κρατήσει άγρυπνο τον τουρίστα που θα την επισκεφθεί με την ζωντανή νύχτα της - η «σμαραγδένια πόλη» όπως είναι γνωστή,  είναι γενέτειρα της γκραντζ μουσικής με συγκροτήματα όπως οι Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden και Alice in Chains.

Όταν η μέρα φεύγει, τα φώτα ανάβουν στην προκυμαία του Σιάτλ και η νυχτερινή εικόνα της περιοχής, με τα δεκάδες εστιατόρια, μπυραρίες και μπαρ, μαγεύει τον επισκέπτη.

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα όμως είναι τα μπαρ με ζωντανή μουσική με ροκ - γκραντζ μπάντες που κρύβονται στους συνοικιακούς δρόμους της μεγαλούπολης και τα οποία προτιμούν οι ντόπιοι. Λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ και θα βρείτε άπειρες προτάσεις.

Εκτός όμως από τη νυχτερινή ζωή, το Σιάτλ προσφέρει και άλλα αξιοθέατα, με πρωτο και καλύτερο τον πύργο - ορόσημο της πόλης, το Space Needle. Αξίζει μάλιστα να  ανεβείτε στην κορυφή του παρατηρητηρίου, για να απολαύσετε την πανοραμική θέα των γύρω οροσειρών και του Πορθμού Πιούτζετ.

Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το μουσείο Garden and Glass, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα πολύχρωμα και κομψά έργα του εικαστικού Ντέιλ Τσιχούλι.

Ακόμη, την Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη κατασκευασμένη από γυάλινα πλέγματα, ασυνήθιστες φόρμες και μία ελικοειδή δομή που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους.

Στην υπαίθρια αγορά της πόλης οι ιχθυοπώλες παίζουν «βόλεϊ ψαριών» και στην πλατεία Pioneer στην καρδιά του ιστορικού κέντρου με τα βικτοριανά σπίτια, θα δει κανείς τον Smith Tower - τον παλιότερο ουρανοξύστη της πόλης, που χτίστηκε το 1914, να στέκει αγέρωχο.

Και, αν είστε φυσιολάτρης, μία βόλτα εκτός πόλης, στη  λίμνη Ουάσινγκτον, θα σας αποζημιώσει για την ταλαιπωρία σας:  Δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Αθήνα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 15 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 16 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Ζυρίχης και Λονδίνου.