Από σήμερα τα Επτάνησα συνδέονται με ένα πλοίο

Από σήμερα τα Επτάνησα συνδέονται με ένα πλοίο

Το «High Speed Azimut Joy Cruises» έχει χωρητικότητα 170 άτομα και πιάνει Κέρκυρα, Παξούς, Λευκάδα, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Ένα όνειρο ετών για τους κατοίκους των Ιονίων Νήσων έγινε πραγματικότητα σήμερα, καθώς στις 6.30 το πρωί το πλοίο «Azimut» ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι από την Κέρκυρα, με προορισμό τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, στην οποία αναμένεται να φθάσει στις 3.30 το απόγευμα.

Το «High Speed Azimut Joy Cruises», μήκους 30 μέτρων και με μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, έχει χωρητικότητα 170 άτομα.

Το πλοίο θα μείνει στη Ζάκυνθο και θα αναχωρήσει την επόμενη ημέρα στις 6.30 για να ακολουθήσει αντίστροφα την ίδια διαδρομή.

Αυτή την εβδομάδα θα γίνει ένα δρομολόγιο, την επόμενη δύο και από τη μεθεπόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια θα είναι τρία.

Η ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, την πόλη της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

«Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτή η ενωτική γραμμή, η γραμμή συνοχής για το Ιόνιο, μετά από πολλές δεκαετίες έρχεται δυναμικά από 2 Μαΐου μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και θα ενώνει τα νησιά του Ιονίου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.