Τι τράβηξε το ενδιαφέρον αμερικανών tour operators στη Ρόδο

Τι τράβηξε το ενδιαφέρον αμερικανών tour operators στη Ρόδο

Στο νησί βρέθηκαν 35 τουριστικοί πράκτορες από τις ΗΠΑ

Με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου στην αμερικανική αγορά, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων Μαρίζα Χατζηλαζάρου, συναντήθηκε χθες με 35 Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες.

Οι tour operators έφθασαν στο νησί με το κρουαζιερόπλοιο Majesty της Celestyal Cruises Inc., στο πλαίσιο κρουαζιέρας που οργάνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία ειδικά για συμμετέχοντες στο ετήσιο περιφερειακό συνέδριο Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ASTA Destination Expo, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 14-17 Απριλίου 2018. Η αντιδήμαρχος παρουσίασε σε αίθουσα του πλοίου με βίντεο και power point τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό, αλλά και ως τόπο διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων, πάντα με την αρωγή του δήμου.

Προέβαλε δε ιδιαίτερα την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φυσική ομορφιά του νησιού, τα ήθη και τα έθιμα, τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του και τις δράσεις όλων των φορέων, που καθιστούν τον τόπο μοναδικό τουριστικό προορισμό. Η παρουσίαση εντυπωσίασε τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες, που συζήτησαν αμέσως μετά διεξοδικά με την κ. Χατζηλαζάρου, για τις δυνατότητες που έχει συνολικά η Ρόδος ως τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο.

Η αντιδήμαρχος αναφέρθηκε όχι μόνον στην προοπτική αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων του νησιού της Ρόδου, φύση, ιστορία, πολιτισμό, υποδομές, αλλά και στη στρατηγική που χαράσσει το Λιμενικό Ταμείο με σειρά ουσιαστικών μέτρων για εκσυγχρονισμό του τουριστικού λιμένα Ρόδου με νέες τεχνολογίες, για την ασφάλεια των λιμανιών και την αναβάθμιση γενικότερα των υπηρεσιών, που προσφέρει σε κάθε επισκέπτη. Στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου διένειμαν στους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες USB, με το υλικό της παρουσίασης του νησιού.