Κατανυκτικό Πάσχα στα Μετέωρα με επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Κατανυκτικό Πάσχα στα Μετέωρα με επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και η τοπική παράδοση «γεμίζουν» αυτή την περίοδο τα ξενοδοχεία της περιοχής

Οι ακολουθίες είναι κατανυκτικές, με το φως των κεριών, την ευωδία του θυμιάματος, τη βυζαντινή μουσική, όλα συντελούν στην βίωση των Παθών. Το μοναδικό φυσικό περιβάλλον από τη μία, και η τοπική παράδοση από την άλλη, απαντούν και στον πλέον απαιτητικό επισκέπτη που θα ήθελε να περάσει το Πάσχα στα Μετέωρα και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.

Τα μοναστήρια των Μετεώρων αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Τρικάλων Σωτήρης Φαμίσης, επισκέπτες έρχονται από όλο τον κόσμο και κυρίως αυτή την περίοδο από την Ασία, αλλά και τις βαλκανικές χώρες.

«Στις ξενοδοχειακές μονάδες της Καλαμπάκας, του Καστρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα αναμένεται να έχουμε αυξημένες πληρότητες που θα αγγίξουν το 100%, με τη ζήτηση βέβαια να αυξάνεται καθημερινά» καθώς τα Μετέωρα αποτελούν βασικό τουριστικό προορισμό για αυτή την περίοδο, προσθέτει επίσης ο κ. Φαμίσης.