Η πόλη του Εσκομπάρ και των ναρκοβαρώνων έγινε τουριστικό hot spot

Η πόλη του Εσκομπάρ και των ναρκοβαρώνων έγινε τουριστικό hot spot

Οι Κολομβιανοί την αποκαλούν η «πόλη της αιώνιας άνοιξης»

Η Μεντεγίν στην Κολομβία, που κάποτε ονομάστηκε «η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο», «εργάστηκε» σκληρά για να αποβάλει την εικόνα που την ήθελε ως έδρα των ναρκεμπόρων, ως τόπο όπου βασιλεύει η ανελέητη βία μεταξύ συμμοριών... Η «Πόλη της Αιώνιας Άνοιξης», όπως την αποκαλούν με αγάπη οι Κολομβιανοί λόγω του εύκρατου κλίματος της, γίνεται γρήγορα ένα hot spot  όπου εδώ οι τουρίστες βρίσκουν καλό φαγητό, μοντέρνα μπαρ και, φυσικά, καφέ παγκόσμιας κλάσης.

Η πρωτεύουσα της Antioquia, προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν την πολυσύχναστη, χαοτική κολομβιανή κουλτούρα μέσα σε ένα φόντο από ψηλά βουνά και φυλλώδεις φυτείες καφέ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, η οποία φιλοξενεί 3 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι «φωλιασμένη» σε μια κοιλάδα, προστατεύεται από βουνά, και δέχεται την... εισβολή από χαμηλά σύννεφα που αγκαλιάζουν τις φυτείες καφέ-μια θέα απερίγραπτη.
Η Μεντεγίν διαθέτει άπειρους ελεύθερους χώρους, έξυπνη υποδομή και πολυτελείς παροχές, όπως αναφέρει το CNN.

Παρόλο πάντως που ο Πάμπλο Εσκομπάρ μπορεί να είναι η πιο περίφημη... εξαγωγή της πόλης, ο κολομβιανός γλύπτης Fernando Botero, ο οποίος δημιούργησε το ευμεγέθης έργο του «Boterismo» τη δεκαετία του 1950, είναι σίγουρα ο πιο σεβαστός της πόλης.

Η Botero Plaza

Η ογκώδης, πλούσια τέχνη του είναι ευδιάκριτη σε όλη την πόλη, ενώ το Botero Plaza είναι μια μεγάλη, πολυσύχναστη πλατεία αφιερωμένη στο έργο του καλλιτέχνη. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας ικανοποιήσει, το κοντινό Μουσείο της Αντιόκειας στεγάζει μια μεγάλη συλλογή από έργα ζωγραφικής του Botero.

Φυσικά, είναι αδύνατο να επισκεφθείτε τη Μεντεγίν χωρίς να μην έρθετε σε επαφή με κάποια αναφορά στον Εσκπμπάρ, του δισεκατομμυριούχου βαρόνου των ναρκωτικών που έδρασε το 1980 (σκοτώθηκε το 1993) και πλέον τον ακολουθεί η φήμη ως «βασιλιάς της κοκαΐνης» -θα ήταν ανόητο να αγνοήσουμε την επίδρασή του στην πόλη.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ

Να ξέρετε πως υπάρχουν τουρ στους χώρους που κινήθηκε ο περιβόητος κακοποιός (οι πιο δημοφιλείς που γίνονται από τη Medellín City Tours για 55 δολάρια), οι ντόπιοι όμως είναι πρόθυμοι να ξεφορτωθούν το βίαιο παρελθόν της πόλης.