Η μαγεία της νυχτερινής Αθήνας σε ένα time-lapse βίντεο

Η μαγεία της νυχτερινής Αθήνας σε ένα time-lapse βίντεο

Ένα πορτραίτο μιας μητρόπολης που διαρκώς αλλάζει

Ένα νέο βίντεο από τον Έλληνα κινηματογραφιστή και φωτογράφο Αλέξανδρο Μαραγκό, δείχνει στους θεατές μια πλευρά της Αθήνας που σπάνια βλέπουν.

«Το "Πόλη της Αθήνας - ένα Πορτραίτο μιας Μεταβαλλόμενης Μητρόπολης" μας μεταφέρει στην ελληνική πρωτεύουσα τη νύχτα, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό υπερβολής και drivelapse πλάνων για να παρουσιάσει την Αθήνα σε όλη της τη δόξα», γράφει το travelandleisure.

Από τα μάτια των θεατών περνούν φημισμένοι αρχαίοι ιστορικοί χώροι και ερείπια όπως ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη της Αθήνας ειδυλλιακά φωτισμένοι αλλά μπορούν επίσης να δουν τον σύγχρονο μετασχηματισμό που η πόλη βιώνει μέσα από τις πολυώροφες κατασκευές της.

Εκτός από την επίδειξη της αστικής πλευράς της πόλης, ο Μαραγκός κατέγραψε μερικά από τα υψηλότερα σημεία τόσο εντός όσο και γύρω από την Αθήνα, για να τραβήξει μαγευτικά πλάνα της πόλης που ζωντανεύει στο φως τη νύχτας. Κάποιες λήψεις μάλιστα τις κατέγραψε στη μέση μιας καταιγίδας.

Τα καρέ δημιουργήθηκαν με τη χρήση ενός συνδυασμού περίπου 60.000 εικόνων που καταγράφηκαν από τις υψηλότερες στέγες, λόφους και βουνά της Αθήνας.

Είναι επίσης ο πρώτος που εξασφάλισε άδεια από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να χρησιμοποιήσει την οροφή της ΓΑΔΑ για μερικές λήψεις της ταινίας.

⚡️#Lightning hits the #sea behind the #Parthenon at the #Acropolis of #Athens, #Greece. #nature #thunder #storm #clouds #weather #instagreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros Maragos (@alexmaragos) στις

Ο καλλιτέχνης γύρισε την ταινία σε συνολικά 90 ημέρες, προσεκτικά «συρρικνώνοντας» τις χιλιάδες εικόνες με τη χρήση μιας Canon 5D Mark III.

Το φιλμάκι συγκέντρωσε πάνω από 200.000 θεάσεις σε Vimeo και YouTube μόλις 48 ώρες μετά την πρώτη προβολή του. Από τότε, συνέχισε να προσελκύει χιλιάδες περισσότερα views.