Η ατμόσφαιρα και τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας

Το πρωινό αεράκι στις Σπέτσες, έδωσε την ευκαιρία για μια φινετσάτη εκκίνηση των σκαφών, όλων των κατηγοριών, που ευ-αγωνίζονται στον 3ο Spetses Classic Yacht Race 2013.

Με φόντο τις κοσμοπολίτικες Σπέτσες, κλασικά σκάφη, καΐκια και λατίνια άνοιξαν τα πολύχρωμα πανιά τους και τα classy πληρώματα τους, «φόρεσαν» τα καλύτερα χαμόγελα τους, για να ζήσουν μια ακόμη ανεπανάληπτη εμπειρία στη θάλασσα. Μπροστά στην πλατεία του θρυλικού Poseidonion Grand Hotel ο κόσμος απολάμβανε το υπέροχο θέαμα, ενώ άλλοι καθισμένοι στην ξακουστή βεράντα του ξενοδοχείου σχολίαζαν και έκαναν εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα.

Λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση, προς έκπληξη όλων το αεράκι εξαφανίστηκε! «Είχαμε τέσσερεις διαφορετικούς ανέμους ταυτόχρονα, από όλα τα σημεία του ορίζοντα», λέει στο news.gr η κ. Λίζα Σταθάτου, μέλος της οργανωτικής επιτροπής και συντονίστρια του αγώνα. «Οι άνεμοι αυτοί, συναντιόντουσαν στη μέση και δημιουργούσαν την απόλυτη νηνεμία! Τα σκάφη όμως ταξίδεψαν και όλοι απόλαυσαν τον αγώνα». Όπως εξηγεί τα κλασικά έκαναν τη διαδρομή Τρίκερι – Ζογεριά όπου και τερμάτισαν. Τα καΐκια, δυσκολεύτηκαν όταν έπεσε εντελώς ο αέρας και δυστυχώς λίγο αργότερα λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος σε όργανο μέτρησης, η επιτροπή διέκοψε τον αγώνα. Τα λατίνια επίσης έναν ωραίο στίβο.

Η κ. Σταθάτου, μιλάει με πάθος για αυτή τη διοργάνωση. «Είναι ένα καταπληκτικό θέαμα, μια μεγάλη γιορτή, την οποία απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες. Έχουμε ακόμα μπροστά μας δύο ημέρες αγώνων οι οποίες προβλέπονται εξίσου συναρπαστικές». Στόχος του Spetses Classic Yacht Race είναι η διεθνής καθιέρωση του και μια θέση στο καλεντάρι αντίστοιχων αγώνων του εξωτερικού. «Είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το στόχο», τονίζει η κ. Σταθάτου, «οι Σπέτσες είναι το ιδανικό σκηνικό, το τέλειο φόντο για μια τέτοια διοργάνωση και βλέπουμε χρόνο με μεγάλη μας ικανοποίηση να αυξάνονται οι ξένες αλλά και οι ελληνικές συμμετοχές. Αυτό σημαίνει ότι η φήμη του αγώνα έχει περάσει για τα καλά τα σύνορα της χώρας».

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας

Στην κατηγορία Παραδοσιακές Λέμβοι την πρώτη θέση κατέκτησε το σκάφος «ΛΙΖΕΤ», τη 2η το «AROKALI» και την 3η το ΚΥΜΟΘΟΗ.

Στις υπόλοιπες θέσεις:
4 ΝΗΡΙΗΣ
5 ΑΠΗΛΙΟΤΗΣ
6 ΧΡΙΣΤΙΝΑ
7 ΠΡΟΡΟΜΟΣ
8 SIRENE ΙΙΙ
9 ΝΑΥΤΙΛΟΣ
10 ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ
11 ΑΛΕΞΑΝΡΑ Χ
12 ΑΓΑΝΤΑ
12 ΑΘΗΝΑ
12 ΘΡΟΥΜΠΙΛΗ
12 ΙΖΖΥ (ex SANTA MARIA)
12 ΛΙΤΣΑ 12 ΣΠΗΛΙΑΑ
12 AMALTHEA

Στην κατηγορία Α των Κλασικών Σκαφών την πρώτη θέση κατέκτησε το σκάφος "FLAMINGO", με δεύτερο το "STELLHEAD", και τρίτο το "LARNE".

Στις υπόλοιπες θέσεις:
4 GLARAMARA
5 CARINA
6 CASSIOPEIA
7 SAGITTARIUS

Στην Κατηγορία Β' των Κλασικών σκαφών την πρώτη θέση κατέκτησε το "NAVISA", με 2ο το "TINCANO" και 3ο το "ESCAPADE".

Στις υπόλοιπες θέσεις:
4 ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΗ
5 SALANA

Στην κατηγορία Spirit of Tradition την πρώτη θέση κατέκτησε το «BOLERO», την 2η το «ISABELLA» και την 3η το «ALEXANDRA».

Στις υπόλοιπες θέσεις:
4 AMAZON
5 BACCARA
6 ELIANA K IV
7 TALLULA
7 ALONDRA OF LONDON