Extreme sports στην Κόνιτσα

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι λάτρεις των extreme sports και όχι μόνο δίνουν ραντεβού στην Κόνιτσα για τη διοργάνωση Εύαθλος 2013.

Ξεκίνησε σαν μια γιορτή για όσους αγαπούν τα αθλήματα στη φύση και την περιπέτεια, με πρωτοβουλία του γραφείου υπαίθριων δραστηριοτήτων NO LIMITS, αλλά και την ισχυρή συμμετοχή του Δήμου Κόνιτσας.

Η περιοχή, άλλωστε, είναι ιδανική, αφού προσφέρει τις κατάλληλες φυσικές υποδομές για κάθε είδους άθλημα, όπως το ορεινό τρέξιμο, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, ακόμα και το ράφτινγκ.

Αν θέλετε, λοιπόν, να αγγίξετε ή ακόμα και να ξεπεράσετε τα όρια σας επιλέξτε το άθλημα που σας ταιριάζει και ετοιμαστείτε για μια εμπειρία, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η μεγάλη διαδρομή των 32 χιλιομέτρων για το ορεινό τρέξιμο στην χαράδρα του Αώου ξεκινάει από την πλατεία της Κόνιτσας, περνάει από το πέτρινο γεφύρι του Αώου, συνεχίζει στη Μονή Στομίου , στη Μύγα και μετά στα ριζά του Καρτερού.

Ο μικρός αγώνας των 10 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την πλατεία της Κόνιτσας, περνάει από την πέτρινη γέφυρα Αώου και από το παλιό μονοπάτι φτάνει στη μονή Στομίου. Στη συνέχεια από το καινούργιο μονοπάτι, επιστρέφει στη γέφυρα του Αώου για να τερματίσει.

Αν δεν σας αρέσει το τρέξιμο, τι θα λέγατε για ράφτινγκ στα παγωμένα νερά του Βοϊδομάτη ή του Αώου; Ή μήπως αναρρίχηση στην τεχνητή πίστα, που θα στηθεί στην πλατεία της Κόνιτσας;

Για τους πιο τολμηρούς, αφήσαμε για το τέλος, το εντυπωσιακό αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ξεκινώντας από το λόφο του Προφήτη Ηλία, αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των εκπαιδευτών και κάντε το παιδικό σας όνειρο πραγματικότητα, πετάξτε!

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ