Η σύγχρονη τέχνη στην Costa Navarino

Μια νέα πολιτιστική εμπειρία, προσφέρει η Costa Navarino στους επισκέπτες της, εγκαινιάζοντας τη νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης, “ Engaging Art”.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην τέχνη μέσω ενός project, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν, να περιηγηθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική δημιουργία με ένα δυναμικό και εναλλακτικό τρόπο.

Η πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 8 Ιουνίου, με την έκθεση "60 picks per minute", την οποία έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και υποστηρίζεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα.

Τέσσερις καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν διαδοχική τις ατομικές τους εκθέσεις, ενώ παράλληλα, μέσω workshops οι επισκέπτες θα λάβουν ενεργά μέρος στη δημιουργία του επόμενου έργου τέχνης, που γίνεται in-situ.

Ο τρόπος σύνδεσης δυο πολύ διαφορετικών μεταξύ τους πρακτικών, όπως η χειροτεχνία με τη σύγχρονη τέχνη, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της έκθεσης, που φιλοξενείται στο Westin Tower και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι επισκέπτες λειτουργούν και ως συμμετέχοντες, συν-δημιουργοί, διερευνώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης.

“Προσθέτοντας το «χειροτεχνιακό» στη φωτογραφία, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, αποκαλύπτονται και αποκωδικοποιούνται νέες αναγνώσεις. Αυτό είναι ένα εγχείρημα με προκλήσεις, καθώς οι επισκέπτες έχουν μία μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργία νέων έργων τέχνης και να διερευνήσουν από κοινού με τους καλλιτέχνες τις διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αντωνίτσης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”), είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης (έως τις 9 Ιουνίου), Jeffrey Apoian (10 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου), Κωνσταντίνος Λαδιάνος (5 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (9 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου).

Η τέχνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Costa Navarino από την αρχή της λειτουργίας της. Πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, παράλληλα με τα έργα γνωστών σύγχρονων εικαστικών από όλο τον κόσμο, καθώς και νέων καλλιτεχνών που δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τη φύση και τα περιβαλλοντικά έργα της Costa Navarino, καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η τέχνη σε όλους τους χώρους: από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και το συνεδριακό κέντρο House of Events, μέχρι το Anazoe Spa και το Dunes Golf Club.