Το Facebook χτίζει δικά του διαμερίσματα

Είναι γνωστό ότι οι υπάλληλοι του Μαρκ Ζούκερμπεργκ δουλεύουν  σε άψογο επαγγελματικό περιβάλλον, με γυμναστήρια, εστιατόρια, χώρους χαλάρωσης, ακόμα και παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των εργαζομένων στο Facebook.

Όλα αυτά τον κάνουν ίσως τον ιδανικό εργοδότη. Τι γίνεται όμως όταν ο κος Facebook αποφασίσει να χτίσει ολόκληρο συγκρότημα κατοικιών για τους εργαζόμενους του;

Στα πολλά προνόμια της εργασίας στην πανεπιστημιούπολη του Facebook, στην Καλιφόρνια, τώρα οι υπάλληλοι καλούνται σε αναγκαστική μετακόμιση μέσα στον χώρο εργασίας. ΄Άλλωστε ποιος θέλει μια υγιή ισορροπία δουλειάς / ζωής;

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε τα σχέδιά του να κατασκευάσει ένα συγκρότημα κατοικιών, μόλις 1,5 χλμ. μακρυά από τα γραφεία των εργαζομένων, στις εγκαταστάσεις του Menlo Park της Καλιφόρνια (φωτ).

Στο συγκρότημα θα υπάρχουν 394 αυτόνομα διαμερίσματα, συμπεριλαμβανομένων στούντιο και διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων, και από αυτά μόνο ελάχιστα προορίζονται για μη υπαλλήλους Facebook και κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα.

Οι εργασίες ανέγερσης έχουν ήδη ξεκινήσει και τα σπίτια αναμένεται  να είναι έτοιμα σε 2 περίπου χρόνια. 

Και, αν και θα είναι πολυτελή και εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, κάποιοι μιλούν για "χρυσά κλουβιά" ...