Παλιό iPhone + iOS 7 = Σοβαρό κενό ασφαλείας !

Αν έχετε κινητό iPhone 5 ή παλαιότερο, τότε η αναβάθμιση του λογισμικού στο iOS 7 μπορεί να αποδειχθεί... μοιραία !

Σύμφωνα με το Business Insider, αν το κινητό σας πέσει στα χέρια κάποιου κακόβουλου ξένου, αυτός μπορεί να παρακάμψει τη διαδικασία του ξεκλειδώματος του κινητού μέσω του προγράμματος φωνητικών εντολών Siri, αποκτώντας πρόσβαση στις κλήσεις, τα μηνύματα, τα e-mail και τους λογαριασμούς σας στα social media.

Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά, πατώντας και κρατώντας το κεντρικό πλήκτρο, ώστε να ενεργοποιηθεί το Siri. Βέβαια, ακόμα και έτσι ο κακόβουλος ξένος δεν έχει πρόσβαση στο πλήρες μενού του τηλεφώνου, παρά μόνο σε ό,τι μπορεί να... ζητήσει από το Siri, όμως ουσιαστικά έχει πρόσβαση στους βασικότερους λόγους για τους οποίους έχουμε κινητά τηλέφωνα: Στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Business Insider, η αιτία του προβλήματος εντοπίζεται στον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος του iPhone 5S, ο οποίος καθιστά αδύνατο το ξεκλείδωμα του κινητού απλά πατώντας το home button. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Apple... ξέχασε τα παλιότερα κινητά της όταν σχεδίαζε το iOS 7, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί αυτό το σοβαρό κενό ασφαλείας, καθώς η παρατεταμένη πίεση του κουμπιού στις συσκευές αυτές δεν ενεργοποιεί τον ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος, αλλά το Siri.

Ίσως η αστυνομία της Νέας Υόρκης βιάστηκε χθες να παρακινήσει τους χρήστες κινητών της Apple να αναβαθμίσουν άμεσα το λειτουργικό τους σύστημα στο iOS 7...