Νέο smartphone ετοιμάζει η Samsung

Ένα ακόμα smartphone φαίνεται πως ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Samsung λίγες μόλις ημέρες μετά την παρουσίαση του Galaxy S3 Mini. Την συσκευή την είδαμε για πρώτη φορά τον Αύγουστο, με κωδική ονομασία GT-I9260 και αρχικά πολλοί πίστευαν πως θα αποτελέσει τον διάδοχο του Galaxy Nexus στην σειρά συσκευών της Google.

Πηγές της ιστοσελίδας Mobile Geeks δείχνουν πως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια συσκευή με περίπου τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και όνομα Galaxy Premier η οποία θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά από την Samsung.

Με οθόνη 4.65 ιντσών ανάλυσης 720p και διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.5GHz, τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι ελαφρώς βελτιωμένα από αυτά του Nexus, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με το Samsung Galaxy S3, γεγονός όμως που την κάνει πιο προσιτή στον μέσο καταναλωτή. Η συσκευή θα διαθέτει κύρια φωτογραφική μηχανή 8 megapixel, εμπρόσθια στα 2 megapixel για βιντεοκλήσεις και αποθηκευτικό χώρο 16GB ή 32GB ενώ θα υποστηρίζει κάρτες επέκτασης microSD.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, θα υποστηρίζει Bluetooth 4.0, GPS, DLNA και NFC ενώ θα κυκλοφορήσει με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού Android 4.1 Jelly Bean.

Το Galaxy premier αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στην Γερμανία και ύστερα στην υπόλοιπη Ευρώπη μέχρι το τέλος του χρόνου στην τιμή των 480 ευρώ. Με ένα ακόμα smartphone στο ενεργητικό της, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Samsung θα μπορέσει να υποστηρίξει σωστά τόσο πολλές συσκευές.