Παρουσιάστηκε και επίσημα το Galaxy S3 Mini

Το μέγεθος της συσκευής είναι αισθητά μικρότερο από το Galaxy S3, με διαστάσεις 122 x 63 x 10 χιλιοστά. Όπως γνωρίζουμε ήδη, διαθέτει μικρότερη οθόνη, στις 4 ίντσες με ανάλυση WVGA 800x480. Ενώ πολλοί περίμεναν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του να είναι παρόμοια με την μεγαλύτερη έκδοση της συσκευής, στην πραγματικότητα διαφέρουν αρκετά, προς το χειρότερο.

Το Galaxy S3 Mini διαθέτει εμφανώς υποδεέστερο επεξεργαστή, τον STE U8420 με δυο πυρήνες και ταχύτητα 1GHz, σε αντίθεση με τον τετραπύρηνο του Galaxy S3 ο οποίος ήταν χρονισμένος στο 1.5GHz. Η διαφορά αυτή αναμένεται να γίνει περισσότερο αισθητή από τους απαιτητικούς χρήστες, αφού θα περιορίσει σημαντικά την επεξεργαστική ισχύ του κινητού.

Παράλληλα, χαμηλότερης ποιότητας είναι και οι δυο φωτογραφικές μηχανές της συσκευής. Η κύρια κάμερα του είναι στα 5 megapixel ενώ η μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις έχει σένσορα VGA, από 8 megapixel και 1.9 megapixel του Galaxy S3.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth 4.0, WiFi και NFC. Θα κυκλοφορήσει σε δυο εκδόσεις, με αποθηκευτικό χώρο 8GB και 16GB αντίστοιχα, ενώ θα υποστηρίζει επέκταση μνήμης με την χρήση καρτών microSD έως 32GB. Η μπαταρία του θα είναι χωρητικότητας μόλις 1.500 mAh.

Με τις πρώτες φήμες της συσκευής αρκετοί αναλυτές περίμεναν η εταιρεία να κυκλοφορήσει μια εξίσου «δυνατή» συσκευή με το Galaxy S3 προκειμένου να ανταγωνιστεί τις πωλήσεις του iPhone 5. Δυστυχώς διαψεύστηκαν αφού όπως φαίνεται το μοναδικό που συνδέει τις δυο συσκευές είναι η ονομασία τους.

Το Galaxy S3 Mini θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ευρώπη και αργότερα στις υπόλοιπες αγορές, χωρίς να είναι ακόμα γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας ή η τιμή της. Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως μιλούν για κυκλοφορία στις 29 Οκτωβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής κάτω από τα 400 ευρώ.