FBI: Έχουμε στα χέρια μας τα “αφεντικά” των Anonymοus

Στα χέρια του FBI βρίσκονται οι εγκέφαλοι των διάσημων χάκερ Anonymοus, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν Αμερικανοί πράκτορες. Μάλιστα το FBI εκτιμά ότι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι οι χάκερ έχουν εξαφανιστεί και δεν κάνουν πλέον επιθέσεις.

Την αποκάλυψη έκανε ο ειδικός πράκτορας του FBI Οστιν Μπέργκλας.

Ξεκινώντας στα τέλη του 2010, οι Anonymous τράβηξαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών όπως κλοπή δεδομένων και να παραμόρφωση ή κατάρρευση ιστοσελίδων.

Ωστόσο οι πρόσφατες συλλήψεις πέντε μελών της Lulz Security, μια ισχυρής ομάδας χάκερ, επέφερε πλήγμα στην ομάδα των Anonymous, σύμφωνα με τον Οστιν Μπέργκλας βοηθό ειδικού πράκτορα και υπεύθυνου του κυβερνοχώρου του FBI στη Νέα Υόρκη.

"Ολα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous" δήλωσε ο Μπεργκλας μιλώντας στη Huffington Post.

Οι συλλήψεις έγιναν με τη βοήθεια ενός βασικού πληροφοριοδότη, του Εκτορ Μονσεγκουρ, γνωστός και ως "Sabu", ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI.

Στη φωτογραφία ο πράκτορας του FBI

"Το κίνημα είναι ακόμα εκεί και ανεβάζει στα social media, ωστόσο δε τους ακούτε τόσο πολύ. Δεν κάνουν μεγάλες επιχειρήσεις επείδή κρατάμε τους ισχυρότερους" εξηγεί ο Μπεργκλας.

Από την πλευρά της η Gabriella Coleman, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο McGill που μελετά τους Anonymous, είπε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι συλλήψεις κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα για έναν κεντρικό κόμβο της δραστηριότητας εντός των χάκερ, αλλά οι Anonymous είναι ακόμοι ζωντανοί.

Οι χακερ που συνελήφθησαν είναι:

Έκτορ Χαβιέ Μονσεγκούρ

Γνωστός ως "Sabu" είναι το πιο μισητό μέλος της Anonymous. Συνελήφθη από το FBI και πρόδωσε τους συναδέλφους του...

Τζερεμι Χαμοντ

Γνωστός στο διαδίκτυο ως "Anarchaos", ομολόγησε την ενοχή του στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και κατάχρησης από την πλευρά του στο σπάσιμο του δικτύου της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο χακάρισμα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec.

Μερσέντες Ρενε Χάφερ

Γνωστή ως "Νο", είναι μέρος της "Paypal 14" μιας ομάδας χάκερ που συνελήφθη από το FBI το 2011 με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση εναντίον τουPayPal.

Κριστοφερ Ντογιάν

Γνωστός ως "Commander X" συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον της Sony, της PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της κομητείας της Santa Cruz, στηνΚαλιφόρνια.

Μπάρετ Μπράουν

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος Μπαρετ Μπραουν δεν προσπάθησε ποτέ να παραμείνει ανώνυμος. Ο αυτοαποκαλούμενος "εκπρόσωπος" των χακερ ακτιβιστών συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ντιμίτρι Γκούζνερ

Γνωστός ως "Aendy" συνελήφθη από το FBI όταν προσπαθησε να επιτεθεί ηλεκτρονικά στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας.

Σλιμ Αμανου

Συνελήφθη στην Τυνησία.