Η Formula 1… ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο των social media

Η Formula 1… ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο των social media

Mε 11,9 εκατομμύρια ακολούθους σε Facebook, Twitter, Instagram και YouTube έκλεισε το 2017 για την F1

Η περσινή χρονιά στη Formula 1 ήταν η πρώτη υπό το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας, με την αμερικανική Liberty Media να αντικαθιστά τον επί χρόνια ισχυρό άνδρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μπέρνι Έκλεστον. Μία από τις πρώτες αλλαγές που έκανε η Liberty Media ήταν να δώσει περισσότερη έμφαση στη σχέση της Formula 1 με τα social media, και τα στοιχεία δείχνουν ότι η αλλαγή αυτή απέδωσε καρπούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Formula 1, το τέλος του 2017 έκλεισε με 11,9 εκατομμύρια ακολούθους σε Facebook, Twitter, Instagram και YouTube, αριθμός αυξημένος κατά 54,9%. Ειδικά τα βίντεο της Formula 1 στο Twitter είχαν πάνω από 64 εκατομμύρια προβολές, με την αύξηση σε ετήσια βάση να φτάνει το 165%. Παράλληλα, οι ακόλουθοι της Formula 1 στο Instagram σχεδόν διπλασιάστηκαν, φτάνοντας τα 3,8 εκατομμύρια.

Βέβαια, και πάλι είναι σαφές ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ακόμα – είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωταθλητής της Formula 1 Λούις Χάμιλτον από μόνος του έχει 5,7 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, δηλαδή 50% περισσότερους από τη Formula 1, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχει πια «κατεβάσει» όλες τις αναρτήσεις του.

Όσον αφορά το πιο παραδοσιακό κοινό της Formula 1, το τηλεοπτικό, και εδώ το 2017 σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 6,2% στις 20 κορυφαίες αγορές του κόσμου, με τους τηλεθεατές να φτάνουν αθροιστικά τα 1,4 δισεκατομμύρια. Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στην Ιταλία (+19,1%) και τη Βραζιλία (+13,4%), ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση στην Κίνα (+42,2%), μία από τις αγορές-κλειδιά στις οποίες θέλει να επεκταθεί η Formula 1 τα επόμενα χρόνια.