Αύριο η παρουσίαση του Galaxy S3 Mini

Φήμες για την επικείμενη παρουσίαση μιας μικρότερης έκδοσης του Galaxy S3, oι οποίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκαν σήμερα από την κορεάτικη εταιρεία.

Η ύπαρξη της συσκευής ανακοινώθηκε και επίσημα από τον επικεφαλής της Samsung Mobile Communications, JK Shin ο οποίος δήλωσε πως «υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη για μια συσκευή 4 ιντσών, κάποιοι την αποκαλούν συσκευή entry-level αλλά εμείς την λέμε mini». Με αυτή την δήλωση μάλιστα ο Shin άφησε να εννοηθεί πως η νέα συσκευή δεν θα διαθέτει αντίστοιχα «δυνατά» τεχνικά χαρακτηριστικά με το Galaxy S3.

Πέρα από το μέγεθος της οθόνης δεν είναι ακόμα γνωστά τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Οι μέχρι τώρα φήμες όμως επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό «entry level» αφού αναφέρουν πως θα διαθέτει υποδεέστερα χαρακτηριστικά από την ναυαρχίδα της εταιρείας, με οθόνη ανάλυσης WVGA, διπύρηνο επεξεργαστή και φωτογραφική 5 megapixel.

Το γεγονός μάλιστα πως η Samsung παρουσιάζει μια νέα «mini» συσκευή λίγες μόνο ημέρες πριν την φημολογούμενη παρουσίαση του iPad Mini από την Apple δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου τυχαίο. Η Samsung θέλει να «προλάβει» την ανακοίνωση του νέου iPad, το περίεργο όμως είναι πως επιχειρεί κάτι τέτοιο με την κυκλοφορία μιας συσκευής που απευθύνεται σε εντελώς διαφορετικό κοινό.