Δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει άμεσα smartphone η HP

Η Hewlett-Packard δεν έχει σχέδια για την κυκλοφορία ενός smartphone μέσα στο 2013 αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή στο μέλλον να κυκλοφορήσει ένα, προκειμένου να μην χάσει μεγάλο μέρος του καταναλωτικού της κοινού, δήλωσε η πρόεδρος της εταιρείας το Σάββατο.

Τον προηγούμενο μήνα η Meg Whitman είχε αποκαλύψει στο Fox Business Network πως η εταιρεία της θα έπρεπε να προσφέρει στο κοινό ένα smartphone αφού τα τηλέφωνα έχουν γίνει η κύρια υπολογιστική συσκευή της πλειοψηφίας των καταναλωτών. Είχε δηλώσει επίσης πως η εταιρεία της «εργάζεται πάνω σε αυτό».

Φαίνεται όμως πως η κυκλοφορία ενός smartphone δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Hewlett-Packard. Στο πλαίσιο της «ημέρας οικονομικής ανάλυσης» της εταιρείας, σε ερώτηση σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της σε αυτόν τον τομέα, η Whitman απάντησε πως «δεν έχουμε σχέδια για την δημιουργία ενός smartphone το 2013. Θα πρέπει όμως να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε για τα μελλοντικά σχέδια μας, πως θα κερδίσουμε αυτό το κομμάτι της αγοράς προσωπικών υπολογιστών».

Η εταιρεία προσφέρει κάθε είδους συσκευές, από workstations μέχρι προσωπικούς υπολογιστές, laptops, tablets «και σε βάθος χρόνου smartphones» αποκάλυψε η Whitman για να συμπληρώσει πως «πιστεύω ότι αν σε πέντε χρόνια από τώρα δεν έχουμε κάποιο smartphone θα αποκλειστούμε από ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού σε πολλές χώρες του κόσμου».

Η Hewlett-Packard κυκλοφόρησε πέρσι μια σειρά smartphones και tablets βασισμένα στο λειτουργικό σύστημα WebOS αλλά ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Leo Apotheker διέκοψε την παραγωγή τους.