Tηλεοράσεις 3d: Κοντά στο τέλος εποχής

Η είδηση του λουκέτου στο ESPN 3D, το κανάλι με τις περισσότερες προβολές τρισδιάστατου περιεχομένου παγκοσμίως, αποτελεί την ταφόπλακα μιας τεχνολογίας που ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία από την αρχή. 

"Αν και όταν η 3D τεχνολογία βρει την απαιτούμενη ανταπόκριση στο κοινό, είμαστε πρόθυμοι να ενεργοποιήσουμε ξανά το κανάλι", διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο τύπου του ESPN. Και αντιλαμβανόμαστε ότι πίσω από αυτές τις γραμμές κρύβονται επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

Το ESPN θα κλείσει οριστικά το 3D κανάλι του στα τέλη του 2013, μειώνοντας δραστικά τις νέες παραγωγές έως τότε.

Αν αναλογιστούμε ότι το ESPN είναι αθλητικό κανάλι και ότι η μετάδοση αθλητικών events είναι ο πιο εμπορικός τομέας της 3D business, το μέλλον της 3D τηλεόρασης είναι πιο χλωμό κι από τη Mrs. Lovett του Sweeney Todd.

Βάσει της θεωρίας του ντόμινο, αν ο ηγέτης μιας αγοράς πάρει μια απόφαση θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Αυτό σημαίνει ότι οι 3D μεταδόσεις θα ελαχιστοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα και σύντομα θα εκλείψουν. Ήδη, κανείς δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για 3D κάλυψη του Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, ενώ πολλοί ετοιμάζουν εξοπλισμό για Ultra HD αναμετάδοση των αγώνων.Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο...

Αν αναλογιστούμε ότι το ESPN είναι αθλητικό κανάλι και ότι η μετάδοση αθλητικών events είναι ο πιο εμπορικός τομέας της 3D business, το μέλλον της 3D τηλεόρασης είναι πιο χλωμό κι από τη Mrs. Lovett του Sweeney Todd. 

Στο τρισδιάστατο σινεμά υπάρχει ακόμη παλμός, αν και προσωπικά απόλαυσα μόνο δύο 3D ταινίες: Το Avatar και το Hugo. Όλες οι υπόλοιπες με κούρασαν και μου φάνηκαν "ψεύτικες". Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν.

Όσοι από εσάς έχουν αγοράσει 3D TV, πάντως, δεν πρέπει να στεναχωρούνται. Οι 3D αθλητικές καλύψεις είναι έτσι κι αλλιώς μετρημένες στα δάχτυλα, ενώ όσοι θέλουν να φορέσουν τα γυαλιά και να δουν 3D ταινίες, μπορούν να διαλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία. Εκτός αυτού, οι 3D τηλεοράσεις προσφέρουν εξαιρετική απόδοση στο 2D περιεχόμενο, λόγω του αυξημένου refresh rate.

πηγή: thegang.gr