Sony Xperia Z Ultra: Ένα κινητό με τεράστια οθόνη

Με ταυτόχρονα events σε διάφορες γωνιές του κόσμου, η Sony κατέστησε σήμερα σαφές ότι αποτελεί τον τρίτο πόλο στην άτυπη διαμάχη ανάμεσα στη Samsung και την Apple για την κυριαρχία στο mobile σύμπαν. Παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Xperia Z Ultra, ένα εντυπωσιακό phablet με οθόνη 6,44 ιντσών και πάχος μόλις 6,5mm.

Το Xperia Z Ultra, τρέχει σε περιβάλλον Android 4.2 και διαθέτει οθόνη τεχνολογίας TRILUMINOS, με διαγώνιο 6,44 ιντσών και ανάλυση 1920x1080. Η mobile engine X-Reality της Sony εγγυάται ποιοτική αναπαραγωγή video, ενώ η οθόνη του Xperia Z Ultra είναι -σύμφωνα με τους ανθρώπους της Sony- τόσο responsive που μπορείτε να τη χειριστείτε με οποιοδήποτε stylus, ακόμη και με τη μύτη ενός κοινού μολυβιού!

Στην καρδιά του γίγαντα της Sony χτυπάει ο ολοκαίνουριος και πανίσχυρος τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 800 (στα 2,2GHz). To phablet διαθέτει κύρια κάμερα 8MP με HDR και Burst mode, αλλά και εμπρόσθια κάμερα 2MP για τα video chats μας.

Ο αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται στα 16GB (τα 11GB είναι διαθέσιμα στον χρήστη), αλλά επεκτείνεται με microSD κάρτες έως 64GB. H μπαταρία που τροφοδοτεί το "θηρίο" μετράει 3.000mAh και ελπίζουμε να αποδειχτεί ικανή να το κρατάει στη ζωή τουλάχιστον για ένα 24ωρο.

Με πάχος 6,5mm, το Xperia Z Ultra είναι εντυπωσιακά λεπτό, και ακολουθεί πιστά το μονολιθικό design που συναντάμε τόσο στο Xperia Z smartphone όσο και στo Xperia Tablet Z. Το βάρος του είναι μόλις 220 γραμμάρια. Και απο τη στιγμή που ανήκει στην οικογένεια Xperia Z είναι και αυτόανθεκτικό στη σκόνη, αλλά και αδιάβροχο σε βάθος 1,5 μέτρου για 30 λεπτά.

Σϋμφωνα με τη Sony, το Ultra θα είναι διαθέσιμο σε λευκό, μαύρο και μωβ (!) χρώμα μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2013. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε καιρό μέχρι τον Σεπτέμβριο για να αγοράσουμε παντελόνια με μεγάλες τσέπες!

Πάντως, η τιμή και η διαθεσιμότητα στην Ελλάδα, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. 

πηγή: thegang.gr

Σχετικά Tags
Sony