Προβλήματα στην παραγωγή καθυστέρησαν την παρουσίαση του iPad Mini

Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι φήμες ήθελαν το iPad Mini να παρουσιάζεται μαζί με το iPhone 5. Τελικά η παρουσίαση του αναβλήθηκε από την Apple, προκειμένου η εταιρεία να αποφύγει ενδεχόμενη σύγχυση των καταναλωτών αλλά και απώλεια κερδών σε περίπτωση που η επιτυχία του iPhone 5 επισκίαζε το iPad Mini ή το αντίστροφο.

Ενδέχεται όμως η απόφαση της Apple να μην είχε να κάνει με την επιτυχία του iPhone 5 αλλά με προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην γραμμή παραγωγής της και καθυστέρησαν αρκετά την μαζική παραγωγή του ipad Mini. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Brian White, αναλυτής της Topeka Capital, με χτεσινή του ανακοίνωση.

«Η κατασκευή του iPad Mini δεν ήταν εύκολη για τους προμηθευτές και περιμένουμε 5-7 εκατομμύρια συσκευές. Όπως συνέβη και με το iPhone 5, αισθανόμαστε πως οι προδιαγραφές του iPad Mini αποτέλεσαν πρόκληση για τους κατασκευαστές και η απόδοση τους ήταν απογοητευτική. Κατά την άποψη μας αυτός είναι ο λόγος που η κυκλοφορία του iPad Mini καθυστέρησε 4-6 εβδομάδες από τις αρχικές προσδοκίες μας».

Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο White εκτιμά η αλυσίδα παραγωγής είναι σε καλό δρόμο για να παράγει ικανοποιητικό αριθμό συσκευών ώστε η εταιρεία να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα προμήθειας κατά την κυκλοφορία του, τον επόμενο μήνα. Πιστεύει πάντως πως περιορισμοί στην δυνατότητα της μαζικής παραγωγής του είναι πιθανό να περιορίσουν αισθητά τις πωλήσεις κατά τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του.

Ο αναλυτής αναφέρθηκε και στην τιμή του iPad Mini αλλά και στην επιτυχία που θα σημειώσει η νέα ταμπλέτα της Apple. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η τιμή των 250-300 δολαρίων είναι λογική και πιστεύουμε πως η Apple μπορεί να πουλήσει 5 εκατομμύρια με 7 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο τρίμηνο του Δεκεμβρίου».